Adrenalin a fa alatt

paintball
Vágólapra másolva!
Kifogyott az ötletekből? Rendeljen izgalmas élményajándékokat, és biztos, hogy ezt az ünnepet sokáig emlegetik majd a hozzátartozók.
Vágólapra másolva!

A testhezálló ajándék kiválasztása igen nehéz, és néha hajlamosak vagyunk letudni ezt a kihívást egy-egy kozmetikai csomaggal, egy újabb pizsamával vagy valami más egyéb olyan dologgal, amit az megajándékozott soha, semmilyen körülmények között nem fog használni, és a szekrény mélyén fog rejtegetni, amíg világ a világ. Egy jól kiválasztott élmény viszont akár egész életében elkíséri majd – ráadásul kényelmesen, a fotelből is megrendelhetjük.

Cikksorozatunk első részében olyan ötleteket ajánlunk, amiket a belevaló hozzátartozók és barátok fognak igazán értékelni. Ne küldje tehát tandemugrásra az anyósát, ha nem biztos benne, hogy titkon erre vágyik, ha viszont bírja a sebességet, befizetheti egy jégvitorlázásra is!

Erre biztosan emlékezni fognak Forrás: AFP/Stephan Agostini

Szánkótúra az ország leghosszabb pályáján

Egy üvegszálas Volkswagen szánkóval zúzni 7 km-en át - sokkal jobban hangzik, mint egy újabb zokniszett vagy egy unalmas nyakkendő. A helyszín Mátrafüred, Magyarország egyetlen downhill pályája, mely 700 m szintkülönbséget hidal át. A csúszkát a klasszikus GTI stílus jellemzi, pillekönnyű, mégis rendkívül szilárd, de ami még ennél is fontosabb, hidegtűrő műanyagból készült, így nem izzasztó feladat felcipelni a hegytetőre. Áramvonalas, könnyű, fekete-piros, jól látszik a hóban és szénszál helyett extra erős, fagyálló műanyagból készült. Teherbírása viszont csak 75 kg, ezt vegyük figyelembe, mielőtt megrendeljük az ajándékcsomagot.

A 4200 forintba kerülő program csak a téli szezonban érhető el December 1.-től Március 1.-ig. Érdemes a szolgáltatóval a vásárlást követő pár napban időpontot egyeztetni.

Paintball a barlangban

A Törökbálint melletti barlangban négy órán át, négyféle pályán mehet a harc. A cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy kísérése vagy egyszerűen csak harc az utolsó emberig. A játékhoz szükséges fegyvert, ruházati és technikai felszerelést, ill. 100 db lövedéket biztosítanak. A program egy főre 4700 forintba kerül, önálló csoportnál minimális létszám 6 fő. Alacsonyabb létszámnál lehetőség van más csoportokhoz csatlakozni.

Jégvitorlázás a Balatonon

A 15 négyzetméteres vitorlafelülettel rendelkező, 8m hosszú jégvitorlást egy tapasztalt jégvitorlázó vezeti. Arra megy, amerre a részvevők szeretnék – és amerre a jég engedi. A szán versenyeken 100 kilométeres sebességgel is képes siklani (a Fertő tavon egy rekordkísérlet során 157 km/h-t is mértek már). A túrára a résztvevő kedvesét, barátját is magával viheti, hiszen a jégszán teljes befogadóképessége 3 fő.

A túra 35-40 perces, ezalatt Balatonfüred és Tihany térségén szelik a résztvevők majd a jeget. A program természetesen csak biztonságos, vastag jégréteg megléte mellett valósul meg. Eddig úgy tűnik, a jéggel ezen a télen nem lesz gond, ha pedig mégis győzne a globális felmelegedés, a vouchert be lehet váltani áprilisban vagy májusban egy 1 órás vitorlázásra a Balatonon.

Hátmotoros tandem siklóernyőzés

A siklóernyőzés során a repülési sebesség 25- 45 km/h között mozog, így jut idő kényelmesen, nyugodtan szemlélődni. Nem muszáj több száz méter magasba emelkedni, így a tériszonnyal küzdők számára is élvezhető az élmény. A felszállás általában Dunakeszin történik, de más helyszínen is megoldható a siklóernyőzés, ha van egy foci pályányi, sík, füves terület. Az siklóernyőzésen sajnos nem vehetnek részt azok, akiknek a testsúlya meghaladja a 120 kg-ot. A programon való részvétel alsó korhatára 12 év.

Bárki lehet akcióhős

Ha a megajándékozni kívánt személyt elbűvöli az akcióhősök magabiztos, látványos technikája, valószínűleg értékelni fogja ezt a meglepetést. A 11500 Ft-os élmény helyszíne az ERVA Sportlövő Klub földalatti lőtere. A lövészet egy rövid általános ismertetővel indul a lőfegyverekről, majd bemutatnak öt különböző fegyvertípust, eztután pedig a tárazás tanítása és gyakorlása következik. Összpontosítás a fejben, erő a kézben, és a végén garantált a sikerélmény. A programon csak 18 éven felüliek vehetnek részt.