Alternatívák csomagolópapírra

Vágólapra másolva!
Az ajándékozás nem az átadással, hanem a beszerzéssel és a ráhangolódással kezdődik. Ez utóbbinak pedig feltétlenül része a dekoratív tálalás, amely még izgalmasabbá és felemelőbbé teheti a köszöntéseket.
Vágólapra másolva!

Összegyűjtöttünk néhány divatosés környezetbarát ajándékcsomagolási praktikát, amelyek által tovább színesíthető az ünnep.

Lehet a szokásos sablont választani - de nem ínycsiklandóbb-e az egyedi? A személyességhez ugyanis hozzátartozik a figyelem és az odaadás is. Nagyon egyszerű, különösebb kézügyességet sem igénylő, ám igencsak szép megoldás, ha a díszpapírba csomagolt ajándék téli növényágakat kap extraként. A választék kimeríthetetlen: a fenyőág, a tujaág, a hóbogyó, a mikulásvirág - egyaránt divatos, mégis sajátos dekorációs tipp lehet a csomagoláshoz.

Ha a szépségen felül a környezettudatosság is szempont, egyszerűen válasszunk a kert termései közül, egy tobozzal díszített doboz például rendkívül esztétikussá válhat. A virágdísz mindig nyerő, de egy préselt, színes falevél is jelenthet szemgyönyörködtető élményt a csomagoláson. A háztartási csomagolópapír jobban vigyáz a környezetre, mint a drágán vásárolt, bolti.

Közkedvelt megoldássá kezd válni a fekete-fehér újságpapír hozta retro style, vagy a családi képek fekete-fehér másolatából összeollózott montázs mint csomagolópapír.

A papírzacskókba való bujtatás könnyű, praktikus, és ezek a zacskók kiszínezhetők, akár csemetéink által is. A tapétamaradékba való rejtés szintén olcsó, környezetbarát megoldás, ám esztétikai szempontból nálunk a nyerő a kifestett mandala mint csomagolási alapanyag, és ez valóban teljesen egyedire készíthető.