Kötélen érkezik a barlangba a Mikulás

Lappföldi Mikulás, Joulupukki
Vágólapra másolva!
Nem mindig szánkón jön, plázában, barlangban és karácsonyi vásárban is feltűnik. Programok Mikulással, nemcsak kicsiknek.
Vágólapra másolva!

A legenda

Kevesen emlékeznek a legendára, amely az ünnep valódi gyökere: Szent Miklós püspök jótetteiről szól a történet. Ő volt az a piros palástos jótevő, aki csöndben, hivalkodás nélkül adakozott a szegényeknek - mindenkit azzal megajándékozva, amire aktuálisan szüksége volt.

Forrás: MTI

A régi bölcsek szerint a csecsemő Miklós már születése napján talpra állt a fürdőkádban. Mesélik, felnőttkorában viharba került matrózok rimánkodására egyszer csak megjelent testi valójában, és biztonságos helyre kormányozta a hajót, persze időközben magát a vihart is lecsendesítve. Hazánkban egyébként a 18. század végétől ünnepeljük a nagy szakállú Télapót, nyitányaként a karácsonyi készülődésnek.

Mikulásprogramok kicsiknek

A Mikulás megérkezett, és rengeteg lehetőség van, hogy a kicsik személyesen is találkozzanak vele. December 6-tól Budapesten tartózkodik pl.az Igazi Finn Mikulás, azaz Joulupukki, aki 2002 óta hagyománnyá vált körútjai során már több százezer gyermekkel találkozott és sok-sok gyermeket ajándékozott meg. December 6-án a Vörösmarty téren, 7-én Óbuda Fő terén, 8-án pedig Budaörsön, az Intersport áruház előtt találhatjuk meg.

Elindult Cartoon Network Télapó expressz a Nyugati pályaudvarról, akinek szerecséje van, talán még kaphat jegyet.A Mikulás a föld alá is ellátogat, december 6-7-8-án a Szemlő-hegyi-barlangba érkezik - a szarvasok vontatta szán helyett kötélen. A csoportlétszám maximált, a csoportok óra harminc perckor indulnak 10.30-15.30 között. Csak bejelentkezéssel látogatható a program, árak és további információk itt találhatók.

Kevésbé vagány Mikulás a Westendben is lesz, itt minden gyerek igazi Szaloncukor Mesterré válhat, és látogathatók a Mikulás hazai rezidenciái is.