Szánkókkal árasztotta el Budapest utcáit a Telekom

Vágólapra másolva!
Nagy szánkófestés - esemény a mélyszegénységben élő gyerekek segítésére Különleges akciót rendezett a Szent István téren a Telekom. 
Vágólapra másolva!

A hazai sztárvilágot felvonultató Telekom Nagy szánkófestés eseményen több száz szánkót színeztek ki az érdeklődők, amit aztán haza is vihettek. A hatalmas érdeklődés mellett lezajlott ingyenes program során befolyt jótékonysági felajánlások teljes összegét a Telekom a mélyszegénységben élő gyermekeknek juttatja el az Igazgyöngy Alapítványon keresztül.

A szánkófestési eseményt megelőző napok már a színes szánkókról szóltak a fővárosban. A Telekom jóvoltából több száz megfestett ródli került ki Budapest utcáira; középiskolák és egyetemek elé, forgalmas közlekedési csomópontokhoz, áruházak közvetlen közelébe. A név és márkajelzés nélkül kihelyezett szánkókat a járókelők szabadon hazavihették – ezzel is színessé varázsolva a telet, a szürke hétköznapokat.

Balázsi Panna és Harsányi Levente szánkót fest Forrás: Magyar Telekom

Akinek nem jutott az elmúlt napokban kihelyezett szánkókból, a Bazilika melletti téren találhatott magának: az érdeklődőket további szánkók várták, amelyeket ismert műsorvezetőkkel, színészekkel, sportolókkal közösen festhettek meg. Az eseményen többek között Abaházi Csaba, Balázsy Panna, Csernoviczki Éva, Demcsák Zsuzsa, Harsányi Levente, Horváth Lili, Kovács Kokó István, Szász Emese is részt vett. A lelkes szánkófestők mellett profi képzőművészek is készítettek színes szánkókat, így kortárs kiállítást is megnézhettek az idelátogatók.

A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál esemény keretében kialakított Telekom szánkófestő műhelyben egyszerre 10 „alkotás” készült, a várakozást pedig a téren osztogatott forralt bor és meleg tea tette szívmelengetőbbé.

„Szánkó-kihelyezési akciónk és a szánkófestő program célja az volt, hogy színesebbé tegyük a szürke hétköznapokat és közös élményekkel töltsük meg a telet. Biztosak vagyunk abban, hogy a sok színes szánkó számtalan vidám percet szerez még mindenkinek, és örülünk, hogy a lelkes szánkófestőkkel együtt a rászorult gyermekeknek is segíthetünk” – mondta Rózsa Iván, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója.

A szánkófestés ugyanis – amellett, hogy mindenki ingyen hazavihette az általa megfestett szánkót – jótékony célokat is szolgált: az érdeklődők közül nagyon sokan ajánlottak fel köszönetképpen jelképes összeget jótékony célra. A befolyt adományokkal a Telekom az Igazgyöngy Alapítványt támogatja, ezzel is segítve a mélyszegénységben élő gyermekeket és családtagjaikat, hogy az ő mindennapjaik is vidámabbak és színesebbek lehessenek.

További információ:
https://www.facebook.com/events/1441887392689640/

http://www.youtube.com/watch?v=W3SbasW7rqw&feature=youtu.be