Vágólapra másolva!
Már elképzelnünk sem kell, hiszen a szemünk elé tárul az ünnep sajátos hangulata, amelyhez bizony a színek is hozzátartoznak.
Vágólapra másolva!

A karácsony tipikus színei a zöld, a piros és az arany, és persze az ezüst és a hófehér. A zöld az örök élet és a tavasz érkezésének a reménye, a piros az Aprószentek vérét, Krisztus sebeit, és a megbocsátást jelképezi. Az arany a Nap, a férfi minőség színe, az ezüst pedig a Holdé és a női princípiumé. A fehér a tisztaságot és az ártatlanságot jelenti.

Forrás: fickr/sjoe

Ez hosszú idő óta a karácsony hivatalos színtana.Természetesen az örök értékek mellett a divatos irányzatokból sincs hiány. Megnéztük, hogy 2013. ünnepére milyen stílust és színvilágot jósolnak a téma szakértői.

A bagoly a sztár

Nem lehet nem észrevenni, ha bevásárló-körúton vagyunk, hogy a bagoly szimbólum az idei karácsony abszolút kedvence. A szalagok népszerűsége régóta töretlen, és most a fenyőfa mellett az alpesi stílusú faházak is megjelennek dekorációs elemként, földszínekben megvalósulva. A hűvös kék és az ezüst dominál látványban.

Forrás: fickr/couchmaster73

A türkiz, a világoskék egyaránt keresett szín idén, anyagokban pedig az üveget és a kristályt keressük, ha a divatirányzatot szeretnénk követni. Jó hír azoknak, akik inkább a melegebb árnyalatokat kedvelik – a narancssárga szintén vezeti az ez évi toplistát. És persze az örök népszerű vonulatok – mélyzöld és piros, a Télapó világát idézve. A Mikulás pedig nemcsak a hóról mesél, de az Anyatermészet hatalmáról is – jöhetnek a természetes anyagok és színek – a fenyőtoboz, a mohaágy, a mókusok és medvék otthonának megidézése, amely a gyerekeket is könnyedén elbűvölheti.