Ezeknél cukibb karácsonyi ajándékkal nem tud előállni

BB8 droid, Star Wars: Az ébredő Erő
Vágólapra másolva!
Vannak, akiknek vagány ajándékkal kedveskedünk, másnak valami komolyabbat szánunk, de mindig ott lesznek azok, akiknek bájos, cuki ajándékkal akarunk a kedvében járni. Összeszedtük a legcukibb karácsonyi kütyüket, amikkel meglepheti szeretteit.
Vágólapra másolva!

Az biztos, hogy ha valaki a cukik legcukibbját akarja megtalálni, nem lesz egyszerű dolga: manapság már konkrét bolthálózatok vannak kifejezetten az aranyos termékekre kihegyezve.

Az már részletkérdés, hogy az ilyen helyeken kapható tárgyak nagy része

teljesen hasznavehetetlen, de kit érdekel, ha ennyire cuki.

A mi ajándéklistánkon olyan kütyüket próbáltunk összeszedni, amik nemcsak aranyosak, de még az is elképzelhető, hogy hasznosak is.

BB8 droid, Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Lucasfilm

BB8 droid

Ár: kb 43 ezer forint

Köztudott tény, hogy akinek van lelke, az szereti a Star Warst. Jó, ez talán egy kicsit túlzás, de az ilyen ajándékok többségében betalálnak, pláne most, az új film érkezésekor. Képzeljük csak el, milyen kitörő örömmel fogadná egy rajongó, ha a mozi megnézése után az abból megismert apró robot,

BB8 miniatűr mása várná a karácsonyfa alatt.

Az eddigi legdrágább Star Wars-játék Forrás: Origo

Ráadásul nemcsak valami gagyi replika formájában, hanem egy okostelefonon vagy tableten keresztül irányítható, villogó-guruló droidként. Bár BB8 árazásánál vastagon fogott az a bizonyos toll, de aki szereti a Csillagok háborúját, az hónapok után is szívesen előveszi majd BB8-t.

Cipőfűző fülhallgató

Ár: 3-5 ezer forint

Egy fokkal olcsóbb kategóriában is tudunk olyat találni, ami bájos ajándék, ráadásul még stílusos is. Mivel manapság mindenki állandóan a fülhallgatójával közlekedik, az emberek a gyári füldugókkal már-már droidszerüen egyformák.

Dizájnos, és jópofa, ráadásul nem drága Forrás: Amazon

Egy egyedi, színes fülhallgató könnyen kölcsönöz némi stílust a viselőjének, a cipőfűzős variáns pedig az egyik legbájosabb. Bizonyos színösszetételekkel akár férfiaknak is ajándékozható, de ez talán inkább nők számára ideális választás.

Skylanders/Disney Infinity

Ár: 10 ezer forinttól a csillagos égig

Sokan nem szeretik a Skylanders és Disney Infinity játékokat, mert a folyamatosan pénzért bővülő szoftverrel úgy érzik, gyakorlatilag nyíltan kirabolja őket a kiadó. Így is meg lehet közelíteni, de úgy is, hogy ez egy olyan játékvilág, amit mi alakítunk, és csak azokat a karaktereket, figurákat vásároljuk meg, amelyek valóban érdekelnek minket.

A Disney Infinity videojáték figurái még a polcon is jól mutatnak Forrás: Disney

A Skylanders és Disney Infinity alapvetően a fitalabb korosztályt célozza: ez egyrészt könnyed, egyszerű játékmenetén is látszik, másrészt azon is, hogy mindkettő bájos, szerthető karaktereket szerepeltet. (A Disney tulajdonában lévő Star Wars, és Marvel esetében még a gonoszabb karakterek is "enyhített" verziót kaptak).

Ezek a játékszettek azért is kifejezetten jópofa ajándékok, mert nemcsak a videojáték virtuális világában, de azon kívül, a való életben is gazdagodik a gyerek egy dizájnos, szép figurával.

A Skylander karakterei jópofák és szerethetők Forrás: Activision

Az külön pozitívum, hogy ha a szülők megveszik az alapcsomagot, a többi rokonnak már könnyű dolga van, hiszen a gyermek mindig örül majd a plusz karaktereknek, melyek

külön-külön nem is olyan drágák.

Persze ha a teljes kollekciót be akarjuk gyűjteni bármelyik epizódból, akkor elképzelhető, hogy a karácsonyi vacsorára már nem marad pénz.

USB-s mini hűtőszekrény

Ár: 8-15 ezer forint

Elsőre teljesen értelmetlennek tűnhet egy USB-s minihűtő használata, valójában azonban vannak emberek, akiknek még hasznos ajándék is lehet, amellett, hogy rendkívül cuki. Ha valaki például órákig nem tud felállni a gép elől, mindenképp jól jön. Gondoljunk csak az elhivatott videojátékosokra, vagy a sztahanovista kollégákra.

Aranyos, és még használni is fogjuk Forrás: Amazon

Persze, azt sokan megkérdőjelezik, mennyire egészséges életforma a gép előtt ülni órákon át, de ha már ezt választja az ember, jól jöhet, ha kéznél van egy hűsítő ital vagy túró rudi. Egy percről percre tudósítás közben kifejezetten életmentő lett volna egy ilyen minihűtő.

Legalább hétezer-féle drón

Ár: 20-200 ezer forint

Madár? Repülő? Nem, drón! Az örök sláger, a legvégső ütőkártya, az ajándékok ajándéka. Na jó, nem mindenkinek, de lássuk be, a drónőrület kezd egyre nagyobb teret nyerni magának. A fiatalabb korosztálynál szinte egész biztos, hogy sikere lesz egy robotrepülőnek, de vélhetően az idősebbek sem panaszkodnának egy ilyen ajándék miatt.

A drón még mindig az egyik legvagányabb ajándék, ráadásul sok aranyosat is találunk köztük Forrás: Parrot

A helyzet az, hogy a drónok népszerűségének növekedésével párhuzamosan egyre szélesebb lett a választék is. Tökéletes választás nincs: kortől, nemtől, igénytől függően változhat, mi a legjobb döntés. A Parrot guruló és repülő minirobotaival viszont biztos nem lővünk mellé, de cserébe meg is kérik az árát: a legtöbb drónjuk ára felülről köszön az 50 ezer forintos lélektani határnak.