Ezért keresse fel a legközelebbi karácsonyi vásárt még ma

Megnyílt a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár, 2017
Vágólapra másolva!
Közeleg a karácsony, de Ön nem szívesen vásárol zsúfolt bevásárlóközpontban? Keresse fel a lakóhelyéhez legközelebb eső, ünnepi köntösbe öltöztetett bódékat! A finom illatok, az ünnepi hangulatban tobzódó publikum nagyban elősegíti a megfelelő ajándék kiválasztását.
Vágólapra másolva!

A felgyorsult világban keveseknek marad ideje, hogy átadja magát a karácsony ünnepi, emelkedett hangulatának a bevásárlás során. A legtöbben - főként a nagyvárosokban - a helyi plázákban válogatnak a kínálatból a kissé elszemélytelenedett közegben, pedig a hagyományos karácsonyi vásárok pillanatok alatt ünnepi hangulatba hozzák az embert.

Puncs, forralt bor, sült gesztenye

Ahogy belépünk a bódésorok közé, sok megszokott, de még több, az adott tájegységre jellemző portékába botlunk. A hideg téli napokon jól esik egy finom forralt borral, punccsal vagy sült gesztenyével kezdeni a bevásároló-körutat, úgyis már kilométerekről érezni az illatát. Engedjünk a csábításnak!

A hideg téli napokon jól esik egy meleg ital, miközben a megfelelő ajándékot keressük Forrás: Shutterstock

Ha lassan, pásztázva haladunk a sorok között, biztosan megtaláljuk, amit keresünk. Zömében kézműves termékek közül válogathatunk - szinte minden vásárban találunk házi mézeket, lekvárokat és egyéb nyalánkságokat - de gyakoriak a kés- és bőrárut kínáló standok, valamint a kötött, horgolt holmikat árusító nénikék is.

Adott tájegységre jellemző dísztárgyakból (porcelán, üveg, stb.) is mindig széles a kínálat, és bármely lakás ékes kiegészítőjeként remek választás lehet.

Vegyüljünk, érdeklődjünk!

Természetesen a kézműves ajándéktárgyak kínálata végtelen, férfiak és nők számára egyaránt bővelkedik ékszerekben, kiegészítőkben. Álljunk meg egy percre, kérdezzünk az árusoktól, hiszen ez a vásár lényege, hogy itt mindenki maga kínálja a portékáját. Érdeklődjünk behatóan, és találjuk meg a legmegfelelőbbet szeretteink számára!

Igazi különlegességekre is bukkanhatunk a vásárokon Forrás: Shutterstock

Aki ehető és iható ajándékok után kutatva lépett a vásári forgatagba, annak a boros, pálinkás, húsos, és sajtos bódékat kell keresnie, itt találhatók ugyanis a térség legínyencebb különlegességei. A fa alatt jól mutat mindegyik választás, hiszen a legtöbb árus külön ünnepi csomagolással készül a jeles alkalomra. Sokan értékelik többre az effajta földi javakat a tárgyszerű meglepetéseknél. Ezek a különleges ajándékok nagy sikert arathatnak, ugyanis a legtöbben nem engednének meg maguknak a ritka fogásokat, italkülönlegességeket a hétköznapokban, sőt magukat soha nem is lepnék meg hasonlóval.

A kézműves termékekből találunk itt a legtöbbet Fotó: Mudra László - Origo

Gyerekek számára is széles kínálat van: a kézműves, nagy múltú játékok még mindig nagyon kelendők, de mindig találni egy-egy különleges kártyapaklit, ritka társasjátékot, vagy kishölgyek számára néhány szép kiegészítőt.

Keressük fel a legközelebbi karácsonyi vásárt, és adjuk át magunkat az ünnepi hangulatnak!