Táskákból sosem elég

2010.12.14. 11:13
A táskakérdést sosem lehet eléggé felfújni: a cipőkhöz hasonlóan ez az a műfaj, amelyből nincs olyan, hogy elég, mert mindig pont hiányzik még egy szín, még egy forma, még egy méret. Éppen ezért ideális ajándék ez szinte minden korosztálynak, csak meg kell találni a megfelelőt. Aki a bőrretikülökre esküszik, ne olvasson tovább, tartson velünk azonban mindenki, aki színes-csajos egyedi tervezésű darabokat látna.

Lengyel Zsuzsi

Forrás: [origo]

Kattints, és nézz Lengyel Zsuzsi-táskákat!

Ha igazán színes egyéniségű barátnőnek, testvérnek keresünk ajándékot, Lengyel Zsuzsi  táskáinál nem is találhatunk jobbat. Az a szín- és formakavalkád, amely a kezei közül kikerül, igazi szerelem lehet minden nő életében, ráadásul első látásra. Kis szériás darabok közül válogathatunk a webáruházban, de egyedi igények megvalósítására is van lehetőség, amelynek átfutási ideje körülbelül két hét. A táskák többnyire sok-sok zsebbel és belső rekesszel készülnek, variálhatók, esetleg lecsatolható erszénykével vannak felturbózva. Sok modellnél az állítható vállpántnak köszönhetően kézben is fityegtethetjük, de vállra is vehetjük a csodákat. A színek tökéletes összepárosítása mellett nagyon szeretjük, hogy az apró részletekben újra és újra képesek vagyunk elveszni.

Hol szerzem be? Webshopon keresztül vagy a boltban: 1058  Szt. István krt. 15.
Mennyiért? 3900-14 000 Ft

Sellei Lilla

Forrás: [origo]

Kattints, és nézz Lilla Sellei-táskákat!

Ha inkább praktikus és modern lánynak keresel valami stílusosat, Lilla Sellei táskáit ajánljuk. Sikerdarabja a szinte végtelenségig variálható pántos táska - ennek alapszíne fekete, amire kék, sárga vagy éppen rózsaszín pántok simulnak. A tervezésnél fő szempont volt, hogy kényelmesen elférjen benne egy laptop, így cybernomád életmódhoz tökéletes, és mivel egyik variácója a két vállra vehető hátizsákos megoldás, a gerincferdüléstől sem kell tartanunk. Ha a munkának vége, kis átalakítással és átcsatolással kézitáskává vagy szatyorrá alakítható. Sminkmániás barátnőknek ugyanitt ecset- és eszközrendezésre alkalmas, táskába süllyeszthető sminktáskácskát is rendelhetünk, divatmániásoknak pedig szitanyomott textil bevásárlózsákot lőhetünk a környezettudatosság jegyében.

Hol szerzem be? Az Égbolt karácsonyi piacán vagy személyesen egyeztetve a weboldalon keresztül
Mennyiért? 2500-6900 Ft

PistolPete

Forrás: [origo]

Nézz PistolPete táskákat!

Ha olyasmit keresünk, ami egészen biztosan soha nem jön velünk szembe az utcán, válasszuk a PistolPete táskák valamelyikét, ugyanis itt minden alkotás egyszeri és megismételhetetlen! Oversize mániás barátnőknek is nyugodtan keresgéljünk itt, ugyanis könnyen megtalálhatjuk itt a mindent elnyelő, igazi Mary Poppins-méreteket is. Visszaköszönő bevált formákat találunk a darabok között, de olyat, ahol a méret, a forma, a díszítés és az anyag is egyezik, egészen biztosan nem. És ha már az anyagnál tartunk, említést érdemel, hogy a tervező személyében egy, az anyagokat ismerő és kedvelő embert ismertünk meg, aki a Ghánából hozott vad és egyedi anyagokat ugyanúgy feldolgozza, mint a bútorszöveteket, a lepattanó maradékokat vagy éppen az IKEA méteráruját. Mindezt pedig úgy, hogy a kész táskák mindegyike végül egyéniséggel bír, és ahogy megalkotójuk is vallja, idővel megtalálják a gazdájukat. Csajosak és letisztultak, vidámak és elegánsak, egyszóval mindenfélék.

Hol szerzem be? Az Égbolt karácsonyi vásárán a Grandióban, a Retrockban (V.ker. Henszlmann I. u. 1.) vagy közvetlen megkereséssel.
Mennyiért? 5000-8000 Ft

Buttondoll

Forrás: [origo]

Nézz Buttondoll táskákat!

Legújabb kedvencünk a Buttondoll designnév alatt futó igazi kreatív világ, ahol táska tekintetében szintén elég jó helyen kopogtatunk. Az innen kikerülő darabok egyik legnagyobb előnye, hogy egy viszonylag egyszerű alapmodellt dobhatunk fel a változatos és sokszor egyedi megrendelésre készülő előlapokkal, amelyek - mint ahogy a név is sugallja - gombokkal illeszthetők a táskára. A megvalósítás annyira tökéletes és ötletes, hogy elsőre nem is feltétlenül tűnik fel ez az egyszerű, de zseniális trükk. Választhatunk álló vagy fekvő formát, erre kerül a díszes előlap, amelyen a hímzett népi motívumok tökéletesen megférnek a tülldíszekkel, a különböző textilek és minták kombinációja pedig, úgy tűnik, kimeríthetetlen. Az előlapok variálhatóságának köszönhetően egy táska egyben több táska, hisz ruhához vagy alakalomhoz illően cserélgethetjük a színeket és a mintákat. És elárulunk még egy titkot: bombasztikus karácsonyi ajándékot lőhetünk a Buttondoll babák formájában: küldjük el a megajándékozni vágyott személy fényképét, és készíttessünk róla babát. Nem ám valami bazári megoldást kapunk vissza, hanem a legegyedibb, legbájosabb és legszívmelengetőbb ajándékot, amit idén láttunk. És még praktikus is, hisz akár kulcstartónak vagy telefonpóráznak is használható, esküvői pár kiadásban pedig egészen fergeteges.

Hol szerzem be? A Gouba karácsonyi piacán a Mikulásgyár mellett, a Felvonulási téren, a Magyar Kézművesek Boltjában - 1123 Budapest Kékgolyó utca 28., a Salone de Boheme-ben Szentendre, Péter-Pál u. 2/b vagy közvetlen megkereséssel
Mennyiért? 6500-12 500 Ft  A babák ára 3500-4500 ft, elkészítési idejük egy hét.