Bemutatkozik a három új klaszter tag

Vágólapra másolva!
A Mobilitás és Multimédia Klaszter három új taggal bővült, amely társaságok az ajánlórendszerek és perszonalizációs feladatok, az IPTV-vel kapcsolatos fejlesztések, a közösségi alapú elektronikus egészségügyi megoldások, valamint a multimédiás alakfelismerés, szemantikus adatbázisok kezelése területeken fogják erősíteni a klaszter kompetenciáját. A három új klaszter tag: a Gravity Research & Development Kft., a MTA SZTAKI és a MIAVA Kft. Az új tagfelvétel eredményeként a klaszter tagok száma 33-ra emelkedett.
Vágólapra másolva!

Gravity Research & Development Kft.:

"Ajánlórendszerek és kollaboratív filtering területén folytatjuk elsősorban kutatási tevékenységünket. A cégünk eddig elsősorban nemzetközi piacra készített informatikai megoldásokat, de szeretnénk a hazai piacon is jelen lenni. A cég alapítói nemzetközi szinten is elismert szakértői a területüknek. Kapacitásunk jelenleg 4 fő, de a rendelésállományunk várható növekedése miatt a közeljövőben tervezzük a cégünk bővítését."

Magyar Tudományos Akadémia, Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (MTA SZTAKI):

"A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete a Magyar Tudományos Akadémia intézethálózatának tagja, az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete.

A SZTAKI tevékenységébe tartozik a multimédiás alakfelismerés, csoportosítás, visszakeresés és mesterséges tanulás, szemantikus és multimédiás adatbázisok kezelése. Foglalkozunk jármű és forgalomvezérléssel, irányítási és szabályozási feladatokkal. A kamerás felügyeleti rendszerek, eseménydetekció, biometrikus felismerések és speciális mintázatok, valamint hálózatok optimalizálásának elvi és praktikus problémái szintén részei K+F feladatainknak.

A SZTAKI több jelentős nemzetközi kooperációban vesz részt. Szeretnénk, ha hasonló színvonalas együttműködés hazánkban is kialakulhatna.

A fenti feladatok valós problémákra alkalmazása, nemzeti projektekben való részvétel nem egyintézményes feladat. Összefogásra van szükség, optimális munkamegosztás kialakításával. A klaszter kedvező keret lehet nagyobb feladatok sikeres megpályázásának, és eredményes teljesítésének."

MIAVA Kft.:

"A MIAVA Kft. 1999-ben alakult mikrovállalkozásként, és jelenleg is ebben a formában működik. A cég fő tevékenysége informatikai rendszerek fejlesztéséhez és bevezetéséhez kötődik. A fő tevékenység mellett a MIAVA Kft. 2007-ben új irányvonalként a kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési tevékenység elindítását és folyamatos bővítését tűzte ki célul, ezen belül is elsősorban a digitális média, a webes rendszerek és a tudásmenedzsment megoldások területére szeretne fókuszálni. Ezzel párhuzamosan új, IP technológiához kötődő elméleti kutatásokat kezdtünk belső erőforrásból az alábbi témákban:

  • IP alapú médiaátvitel
  • Hang- és képkódolás
  • Audiotechnika
  • Kvantuminformatika

Számos olyan egyéb témajavaslattal és fejlesztési ötlettel rendelkezünk, melyek kibontakoztatására kapacitás és komolyabb szolgáltatói kapcsolatok hiányában korábban nem volt széleskörű lehetőség. Bízunk abban, hogy a klaszterhez való csatlakozás ebben segítséget tud nyújtani mind a szükséges erőforrások, mind pedig a partneri együttműködés és tudásmegosztás adta lehetőségek tekintetében. Reményeink szerint ez hozzájárul mikrovállalkozásunk intenzív fejlődéséhez és növekedéséhez, mely a klaszter eredményességét is példázhatja."