Függőségi hálókat mutat be a 2014-es Fenntarthatósági Nap

Vágólapra másolva!
A civilizáció egyre bonyolultabb kínálati rendszerében mind több a függés élőlények, közösségek, államok, természeti és gazdasági rendszerek között. Minél bonyolultabb a rendszer, annál hajlamosabb az egyensúlyvesztésre, összeomlásra. A 7. Fenntarthatósági Nap szeptember 27-én lesz a budapesti Millenáris Parkban.
Vágólapra másolva!

Egy-egy függőségi viszony a mostban kényelem, a mostban biztonság, a mostban nyereség, hosszú távon azonban diszkomfort, védtelenség, kiszolgáltatottság. Hogyan születik meg mégis ez a viszony, mi táplálja, tartja életben, és van-e kiút? Egyáltalán keressük-e a kiutat? Energiapolitikus és bankár, szociológus és író, komédiás és pszichológus, toxikológus és filmrendező – mindannyian ezt feszegetik egy napon át, ugyanazon a színpadon, írja a Magyar Telekom sajtóközleménye.

Az FN7 örökös házigazdája Novák Péter. A programot délben dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus előadása nyitja meg, majd a szokásos interaktív szekcióbeszélgetések sora következik: idén energiafüggésről, gazdasági függésről, társadalmi függőségi viszonyokról.

A fórumokon részt vesz Ámon Ada, az Energiaklub igazgatója, Galambos Rita, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány stratégiai és fejlesztési igazgatója, Hegyeshalmi Richárd, az Index újságírója, Horváth Kristóf alias Színész Bob, Kelemen Ágnes pszichológus, az Autonómia Alapítvány munkatársa, Küllői Péter, aki sikeres bankárkarrier után egyebek mellett a Mosoly Alapítvány alapítója, a Bátor Tábor elnöke, Martin József Péter, a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója, Munkácsy Béla tanár, környezetmenedzser, a földrajztudomány doktora, Orosz Györgyi újságíró, közösségépítő, a „Hősök tere” projekt vezetője, Pőcze Flóra kulturális antropológus, aki a Moszkva tér hajléktalanjairól írt könyvével lett ismert, Prácser Attila, az Oszkár telekocsi egyik alapítója, Rohonyi Gábor rendező, Szegedi Csaba kolorista és Tari Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus. A fajsúlyos tartalmakat Dombóvári István standup-percei lazítják.

Konferencia plusz fesztivál

A délutáni +1 szekcióbeszélgetés visszatekint a múltba, tükörbe néz a jelenben, de leginkább a jövőről, a jövőnkről szól. Lehet majd hallgatni és lehet kérdezni, de anonim üzenni is, hétköznapi kérdésekkel kiállítókat bombázni és megkóstolni ezt-azt, pont, mint egy konferencián. Este pedig lehet majd bulizni is, pont, mint egy fesztiválon.

A Smárton Trió, Halott Pénz, Anima Sound System és Irie Maffia DJ Set (Columbo, Mc Kemon, JumoDaddy) buliján az amatőr kreatívoknak hirdetett pályázat díjátadója lesz a szusszanásnyi szünet. A nyár végén kiírt „Te mitől függsz?” pályázatra több tucat izgalmas kreáció érkezett. A nyertesek a Telekom jóvoltából kategóriánként egy-egy Sony Xperia tabletet és személyes betekintést nyerhetnek kreatív ügynökségek munkájába, ezen felül a helyszínen kiállított pályaművek közönségdíjasa is értékes nyereményt kap.

Szavazzon!

Milyen gyakran nyúl a telefonja után, anélkül, hogy csörögne?

Szavazzon!

Naponta hányszor lép be Facebook-fiókjába?

Szavazzon!

Mennyire érzi magát függésben a családjától?

Szavazzon!

Gyakran túlórázik a munkahelyén?

Szavazzon!

Egy átlagos munkanap alatt hányszor érzi magát elégedettnek?

Szavazzon!

Mennyire fontos önnek az önkéntes munka?

Szavazzon!

Parkolt már mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen?

Szavazzon!

Véleménye szerint a megváltozott munkaképességűek megfelelően vannak integrálva a társadalomba?

Szavazzon!

Mennyire élhet teljes életet Magyarországon az, aki fogyatékkal él?

Szavazzon!

A végzettség mennyire befolyásoló tényező a karrier során?

Szavazzon!

Tett valamit a lakóközösségéért az elmúlt fél évben?

Szavazzon!

Mennyire tartja fontosnak a szelektív hulladékgyűjtést?

Szavazzon!

Tevékenykedett már valaha közösségi kertben?

Szavazzon!

Vett már részt valaha telekocsi típusú közösségi közlekedésben?

A 7. Fenntarthatósági Nap főszervezője a Telekom, kommunikációs partnere a Fenntarthatósági Médiaklub. Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

A 7. Fenntarthatósági Nap oldalahttp://www.fenntarthatonap.huA FN7 a Facebookonhttps://www.facebook.com/fenntarthatonap