Növényeket ültethet az elhasznált ceruzából

Sprout, zöld ceruza
A magvakból pár nap alatt előbújik a növénypalánta
Vágólapra másolva!
Ezek az igazán környezetbarát ceruzák – amikor elhasználják őket, csak egy kis termőtalaj kell alájuk, és máris szárba szökkennek, hála a végükben elhelyezett növényi magvaknak.
Vágólapra másolva!

A Massachusetts-i Műszaki Intézet (Massachusetts Institute of Technology) házi feladataként indult projekt akkora sikert aratott, hogy már forgalomba is hozták: a Sprout ("rügy") névre hallgató ceruzák hatékonyan nevelhetik újrahasznosításra az embereket.

A magvakból pár nap alatt előbújik a növénypalánta Forrás: Sprout

Magvak a radír helyén

A speciális ceruzák úgy néznek ki, mint bármilyen más, sima, írószerboltokban kapható ceruza – azzal a különbséggel, hogy ott, ahol a radírnak lennie kellene, a gyártók növényi magvakat rejtettek el, amelyeknek csak

egy kis nedvességre és termékeny földre van szükségük,

hogy szárba szökkenhessenek. A működésük egyszerű: használja el őket, mint az egyszerű ceruzákat szokta, majd végükkel lefelé dugja őket egy kaspó földbe, öntözze meg, majd várjon türelemmel. Pár nap elteltével a magvakból növénypalánták születnek.

A ceruzákra ráírják, milyen növények kelnek ki belőlük Forrás: Sprout

Hatalmas sikert aratott

A világ környezettudatosabb polgárai már rá is kaptak a kreatív találmányra – az első évben több mint egy millió darabot sikerült belőlük eladni. A ceruzákat először 2013 nyarán mutatták be a közönségnek, a sajtó és a bloggerek pedig rögtön rákaptak a zöld újításra – mára már több mint havi 450 ezer ceruzát adnak el világszerte, 60 különböző országban.