Télapós Hulk és álomfantasy a Hungarocomixon

Vágólapra másolva!
Két hét múlva szombaton (december 18-án) rendezik meg a hagyományos téli képregényvásárt, a Hungarocomixot. Ezúttal az animések is betársulnak, a két rendezvény együtt fog új helyszínre költözni, a Millenáris B épületébe (ez az, ahol a Könyvfesztivál is szokott lenni). A belépő 1000 Ft lesz. Télapós Hulk, neccharisnyás fantasy, vörös szörny, Enki Bilal, Stephen King és egy harcias kanadai tini.
Vágólapra másolva!

A kiadók szokás szerint most is sok újdonság megjelenését időzítik a karácsony előtti nagy képregényes megmozdulásra. A két legfontosabb közülük Neil Gaiman Sandman-sorozatának a harmadik kötete, az Álomország és Enki Bilal Szörny-tetralógiájának befejező része, ami Négy? címen jön ki a Hungarocomixra. A tízkötetes Sandman őrült furcsa sztorikkal és jó karakterekkel (pl. a Halál egy gót kislány, az Álom homokos erszénnyel közlekedik) épít fel egy igazi mesés fantasytörténetet, ráadásul látszik, hogy Gaiman egyre jobban rátalál a hangulatra, a második résztől egyre emelkedik a színvonal. Jó karácsonyi ajándék lehet azoknak, akik szeretik a mesét, Neil Gaiman nagyon ért ehhez.

A bosnyák származású francia Enki Bilal - Moebius mellett - a leghíresebb európai képregényíró- és rajzoló. Szörny-tetralógiáját tíz év alatt készítette el, a Titkos Fiók most érkezett a sorozat végére. Szürreális, akvarelles festett rajzok, ablakzsiráf méretű albumokban, művészlelkeknek.

A Hellboy második kötete (Ördögöt a falra) is megjelenik a vásárra. Mike Mignola sorozatának második részében Hellboy és társai új feladatot kapnak: meg kell akadályozniuk egy ősrégi vámpír, Vladimir Giurescu újraélesztését. Újraindul a Marvel Extra antológia-sorozat a Marvel kiadó szuperhőseivel, az első számban két Pókember-sztori, egy télapós Hulk és egy Deadpool kapott helyet.

Megjelenik még az új Kázmér és Huba, a nője exeivel hadakozó kanadai Scott Pilgrimnek már a negyedik része is kapható lesz a vásáron, és folytatódnak a hazai képregényantológiák, a Pinkhell, a Buborékhámozó, a Nero Blanco Comix, a Fekete-Fehér Képregénymúzeum (Jankovics Marcellel), és a Stephen King Setét tornyá-ból készült képregény is.

A novemberi szegedi képregényfesztiválra is már jó néhány újdonság kijött, azokat is érdemes keresni a Millenárison, például az Elsodort világok finn öko sci-fit vagy Kuczora Zsolt Hidegbéke című vékonyka steampunk-füzetét.