A két Oasis-sztár, Liam és Noel Gallagher sosem jött ki jól egymással. A közöttük lévő ellentét mostanra odáig fajult, hogy Noel kiszállt a bandából, és csak a brit koncerteken fog fellépni. Az egybenőtt szemöldöke miatt gyerekkorában "Brezsnyev" becenevet viselő Noel úgy kommentálta júniusi döntését, hogy nem bírta már elviselni maga mellett öccsét, akit egyszerűen csak "monkey boy"-nak, azaz kis taknyosnak nevezett.

A Gallagher testvéreknek nem volt éppen fényes gyerekkoruk, ahogy az a harmadik Gallagher tesó, Paul februárban megjelent könyvéből, a Brothers: from Childhood to Oasis-ből is kiderül. A fiúk azt mondják, sosem fognak megbocsátani apjuknak, aki folyton megverte őket és édesanyjukat. Paul Gallagher azt írja, ő és Noel a fizikai bántalmakat kapta, míg a legkisebbik fiúnak, Liamnak a szellemi sérelmeket kellett elviselnie. Liam azt nyilatkozta egyszer, hogy az egyik legszörnyűbb emléke az volt, mikor látta, hogy az apja egy kalapáccsal üti az anyját. Ezután az eset után a Gallagherek édesanyjának nem volt maradása, felpakolta a fiait és otthagyta a brutális apát.

Ezért is szeretik őt annyira a fivérek, és csak az iránta érzett tiszteletből nem ugranak egymás torkának. (Szóban azonban annál kegyetlenebbül gyilkolják egymást, ennek ékes bizonyítéka az a Wibbling Rivalry címen 1996-ban lemezen is kiadott interjú, melyben a legcifrább káromkodások özönét zúdítják egymásra.) Ahogy Noel Gallagher mondta, "jó, hogy nem az Egyesült Államokban élünk, ahol nem nagy cucc fegyvert szerezni, mert már szétloccsantottam volna Liam fejét. A probléma az, hogy nem lőhetem le, mert a mamám megölne".

Noel és Liam kapcsolata elég ellentmondásos, ahogy ezt az alábbbi idézetek is bizonyítják:

Liam: "Tisztelem őt. Ha bárki gyalázná, az biztos, hogy letépném a fejét. És ő ugyanezt tenné értem. A kapcsolatunk olyan 'se veled, se nélküled' viszony. Én ő akarok lenni, ő meg én akar lenni. Érted, ő énekes akar lenni, én meg szövegíró."

Noel: "A lényeg, hogy Liam jó fej, ha halál józan. De ha egyszer benyom, akkor semmi mást nem akar, mint egy szobában ülni és balhézni."

Liam: "Mindenki tudja, hogy ha az embernek van egy bátyja, akkor abból harc lesz."

Kérdés: Még mindig szoktatok verekedni?
Noel: Nem. Utoljára márciusban vagy májusban verekedtünk, de azóta nem, mert...
Kérdés: És ki nyert?
Noel: Én. Ő azt mondja, csak azért, mert részeg volt, pedig azért győztem, mert egy krikettütő volt nálam.

Noel: Én és a bátyám most már kedveljük, szeretjük egymást.
Liam: Én marhára utálom, seggfej.
Noel: De nem, becsszóra szeretjük egymást.
Liam: Seggfej...
Noel: És ez a sok marhaság a harcról egy nagy adag hazugság.
Liam: Pöcs...
Noel: Ő és én...
Liam: Egy nagy fasz.
Noel: ...szeretjük egymást. Komolyan.