Külön slágerlistájuk lehet a halott popsztároknak

Vágólapra másolva!
Amerikai rádióállomások nyomására elképzelhető, hogy hamarosan külön slágerlistát vezetnek be a posztumusz albumok számára. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy milyen nevet adjanak neki.
Vágólapra másolva!

2Pac

A halott popsztárok "hangos hagyatékának" kiárusítása óriási üzlet, és akadnak olyanok is, akik haláluk óta nagyobb karriert futottak be, mint amikor még éltek. Közülük is kiemelkedik az 1996 szeptemberében meggyilkolt rapper, 2Pac, akinek a neve alatt idáig nyolc posztumusz album jelent meg (nem számítva a válogatásokat, illetve a verseit fekete művészek tolmácsolásában a közönség elé táró lemezt), a legutolsó idén márciusban, Until the End of Time címmel, és rögtön az amerikai lista élére került.

A kiadók azzal is tisztában vannak, hogy a "nagy halottak", mint Elvis, Bob Marley vagy Jimi Hendrix nevével bármit piacra lehet dobni, az garantáltan siker lesz.

Ezek után logikusnak tűnik az ötlet, amit több amerikai rádióállomás is támogat: legyen egy külön slágerlistájuk a posztumusz lemezeknek.

Mike Shalett, az amerikai lemezeladási mutatókat mérő Soundscan alapítója nem tartja kizártnak, hogy ez megvalósuljon, bár, mint elmondta, ennek van egy komoly akadálya: "Mi legyen a neve? Halállistának mégsem hívhatjuk. Szóval nehéz ügy."