Magyar zenei éj a Louvre előtt

Vágólapra másolva!
Szombaton a Tuillériák kertjében, a világhírű Louvre múzeum előtti parkban "magyar zenei éjszakát" rendeznek. A zenés éjben öt magyar zenekar ad koncertet.
Vágólapra másolva!

A programban először öt hazai együttes produkciója szerepel. Fellép a Balogh Kálmán and the Gipsy Cimbalom Band, a Besh o Drom, a Tatros Band, az Odessa Klezmer Band, illetve Roby Lakatos és együttese. Baloghék ma még a Luxembourg kertben, holnap a Belleville parkban, pénteken pedig a Georges Brassens parkban adnak ízelítőt tudásukból. A Katona József Színház a Tyukodi pajtás című darabot mutatja be július 31-én az Amandiers parkban, augusztus 1-jén az Arenes de Monmartre-ben és 2-án a Choisy parkban.

Mindezt a "Paris, quartier d'été" rendezvénysorozatán belül mutatják be az érdeklődőknek. Párizs 1990 óta minden nyáron egy hónapon keresztül - nagyrészt ingyenes programokat kínálva a közönségnek - teret ad a világzenének, az elektronikus és szimfonikus muzsikának, a dzsessz és a groove műfajának. Erre az időszakra a kávéházak nyilvános vitapódiummá alakulnak át, utcák és kertek válnak színházteremmé, koncertpódiummá. Késő este filmeket is bemutatnak. A francia főváros házasságkötő termeiben a világ minden tájáról összegyűjtött szerelmi történeteket olvasnak fel. A július 14-ei nemzeti ünneppel kezdődő s augusztus 15-éig tartó sorozatból a divatbemutatók és táncelőadások sem maradnak el. A Párizsban turistáskodó magyarokat számos kulturális különlegesség várja - köztük a MAGYart, a franciaországi magyar kulturális évad keretében - hazai művészek is.