Elhunyt Leon Wilkeson, a Lynyrd Skynyrd basszusgitárosa 

Vágólapra másolva!
A negyvenkilec éves Wiklesont egy jacksonville-i szállodai szobában találták holtan pénteken, halálának oka egyelőre ismeretlen. A Lynyrd Skynyrd 1965 óta működik és olyan világslágerekkel lett híres, mint a Sweet Home Alabama, vagy a Free Bird. A zenekar nyári turnéjának következő koncertje San Diegoban lett volna hétfőn.
Vágólapra másolva!

Negyvenkilenc éves korában álmában elhunyt Leon Wilkeson, az amerikai Lynyrd Skynyrd együttes basszusgitárosa. Wilkesont Jacksonville közelében egy szállodai szobában találták meg pénteken - közölte a zenekar kiadója. Halálának okáról egyelőre semmit sem közöltek.

A Lynyrd Skynyrd 1965 óta van jelen az amerikai rockéletben. Legismertebb dalaival - köztük a Sweet Home Alabamával és a Free Birddel, vagy a Gimme Three Steps-el - nagy sikereket értek el a hetvenes években. Wilkeson egyik alapító tagja volt az együttesnek, amely 1977-ben gyakorlatilag megszűnt, miután három tagja - Ronnie Van Zant énekes, Steve Gaines gitáros és Cassie Gaines vokalist - a is repülőszerencsétlenség áldozata lett. A zenekar másik alapítótagja, Allen Collins pedig 1987-ben hunyt el egy autóbaleset következtében

Több mint egy évtizedes hallgatás után a nyolcvanas évek végén a zenekar ismét folytatta a lemezkiadást és koncertezést. Az épp zajló nyári turné következő koncertje hétfőn lett volna San Diegoban.

[origo]