Whitney Houston 100 millió dollárt ér kiadójának

Vágólapra másolva!
Az Arista lemezkiadó több mint 100 millió dolláros lemezszerződést kötött Whitney Houstonnal. Az énekesnőnek a szerződési idő lejártáig legalább hat albumot kell produkálnia.
Vágólapra másolva!

Meghosszabbította szerződését Whitney Houstonnal az Arista Records, amely 1985, azaz pályája kezdete óta az énekesnő lemezeinek kiadója. A BMG alá tartozó Arista több mint 100 millió dollárt fizet Houstonnak; ez 20 millióval több annál, amit a hírek szerint Mariah Carey kap új kiadójától, a Virgintől. A szerződésben meghatározott időszakra Whitney minimum hat nagylemez elkészítését vállalta, valamint további két válogatásalbum megjelentetését. (Az elsőt tavaly adták ki Whitney - The Greatest Hits címmel, rajta három, külön a lemezre felvett duettel.)

Az Arista annak ellenére ragaszkodik az énekesnőhöz, hogy az utóbbi időben finoman szólva rossz Whitney sajtója: tavaly kábítószeres ügybe keveredett - a hawaii repülőtéren marihuánát találtak nála; végül nem emeltek vádat ellene -, és a média azóta folyamatosan állítólagos kábítószer függőségéről (valamint depressziójáról és veszekedéseiről férjével, Bobby Brown énekessel) tudósít. Az elmúlt egy évben gyakorta elhangzott az is, hogy Houston karrierjének leáldozott.

A kiadója mindenesetre bízik a 38 éves dívában, hiszen a BMG idei várható 150 millió dolláros vesztesége sem tántorította el őket attól, hogy kilencszámjegyű összegért maguknál tudják.

Whitney, akinek My Love Is Your Love címmel 1998 novemberében jelent meg eddigi utolsó albuma, várhatóan a következő hetekben stúdióba vonul, hogy következő lemezén dolgozzon.