A M.É.Z. a Társalgóban

A M.É.Z. zenekar lesz az [origo] Társalgójának vendége pénteken 13 órától. A kelta népzenében gyökerező muzsikájukkal még a világzene divatossá válása előtt, 1988-ban léptek először a közönség elé.

A Dublinerst, a Fairport Conventiont, a Poguest tartották szem előtt az 1988-ban alakult M.É.Z. zenekar tagjai, amikor ír, skót népdalokkal és a kelta hangzásvilággal rokon számaikkal koncertezni kezdtek. A zenekar történetében jelentős változást hozott, amikor 1993-ban a Jethro Tull előzenekaraként léptek színpadra. Innentől kezdve a kelta zenét a nemkevésbé sajátos hangulatú kelet-európai hangzással ötvözték, így alakult ki a M.É.Z. egyéni stílusa. Első két lemezük, a Best of MÉZ 1988-1994 és a Soyez Mysterieuses még angol, harmadik, Hobóval közösen felvett albumuk, A dublini úton már magyar nyelven szólt a rajongókhoz. Legutóbb 2000-ben jelentettek meg lemezt The Fairies címmel.

A M.É.Z. rövidítés kezdetben a "Meg nem Értett Zenekar" nevet jelentette, de augusztus 15-i városmajori koncertjüknek a Még Érték a Zene címet adták.

M.É.Z.