Tíz pályázat az Operaház főigazgatói posztjára

Vágólapra másolva!
A Magyar Állami Operaház főigazgatói posztjára kiírt új pályázatra tíz munka érkezett. A kuratórium javaslata várhatóan a jövő hét második felében megszületik a miniszteri felterjesztéshez. Az Operaház főigazgatóját Rockenbauer Zoltán, a tárca vezetője bízza meg. A bírálóbizottság névsora ezúttal sem nyilvános.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma július 16-án írta ki a második pályázatot a posztra. A pályázati kiírás tartalmazta, hogy az elbírálásnál előnyt élvez az, aki közgazdász vagy jogász szakképzettségű, a zenei életben tájékozott, nemzetközi kitekintéssel bíró vállalatvezetési gyakorlatot szerzett, hazai és nemzetközi vezető menedzseri kapcsolatokkal is rendelkezik.

A nemzeti intézmény főigazgatói tisztére az első - eredménytelennek nyilvánított - pályázatot április 14-én tették közzé. Az Operaház volt főigazgatójának, Szinetár Miklósnak május 31-én járt le a mandátuma.

A nemzeti kulturális örökség minisztere június 1-jétől átmenetileg Kiss Imre ügyvezető igazgatót bízta meg a főigazgatói teendők ellátásával.