Nagy Fül Fesztivál - zenei világnap

Vágólapra másolva!
A Nagy Fül Fesztivált október 4-től 6-ig tartják a Kinizsi utcai Kultiplexben a zenei világnaphoz kapcsolódó programsorozat keretében. '75 óta ünneplik Yehudi Menuhin felhívására október 1-jét zenei világnapként.
Vágólapra másolva!

Idén Budapesten a Néprajzi Múzeumban és a Pest megyei Pécelen rendez zenei előadásokat a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA). '75-óta szervez a KÓTA minden évben koncertsorozatot, amióta Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának a felhívása alapján október elsejét a zene világnapjának nyilvánították.

Hétfőn este az ELTE jogi karának dísztermében magyar és külföldi zeneszerzők alkotásai - köztük Antonin Dvorák, Baldassare Donati, Claudio Monteverdi, Michael East, Patrick Burgan és Tomás Luis de Victoria egy-egy szerzeménye csendül fel.

A Duna tévé a zene világnapján, este közvetít komolyzenét, Beethoven IX. Szimfóniájának koncertelőadását. A Magyar Rádió Bartók adója egész nap zenei műsort közvetít; a kamarazenei művek mellett népdalok, rézfúvós kamarazene, opera és lemezbemutató is hallható lesz.

A Bugyi Népdalkör a Kossuth Lajos téri múzeumban hallható hétfőn. Az idén immár negyedik alkalommal megrendezendő Nagy Fül Fesztivál pedig október 4-től 6-ig tart a IX. kerület, Kinizsi utcai Kultiplexben (volt Blue Box mozi).

Ajánlat:
A Zenetudományi Intézet honlapja