Vágólapra másolva!
Egy brit elektronikus zenei előadó világszerte ismert márkájú használati tárgyakat szólaltat meg készülő albumán. Megmozdulásával a modern kapitalizmus gyengeségeire kíván rámutatni.
Vágólapra másolva!

The Mechanics of Destruction (A pusztítás/pusztulás mechanikája) a címe a kísérleti elektronikus zenét művelő Radioboy új albumának. A művész a második világháború után kibontakozó konkrét zenei mozgalom alapelveit követve közvetlen tárgyi környezetéből vett hangokat, melyeket azután elektronikus úton, illetve számítógépével kompozíciókba öntött. A lemez egyediségét az adja, hogy a megszólaltatott tárgyak egytől-egyig jól ismert márkajelet viselnek: van köztük Gap férfi alsónadrág, McDonald'sos papírzacskó, Coca-Colás doboz.

Radioboy elmondta, a lemez "a modern kapitalizmus gyengéire" mutat rá, valamint arra, hogy "közterületeinket, étkezési szokásainkat és gondolatainkat az óriásvállalatok ellenőrzik." Az album hivatalosan nem kerül forgalomba, leghamarabb Radioboy japán, szingapúri, malajziai és fülöp-szigeteki koncertjei után juthatnak hozzá az érdeklődők. Jövő év elejétől pedig bárki beszerezheti - mindössze a lemez gyártási költségének megtérítése ellenében.

Radioboyt valójában Matthew Herbertnek hívják. A brit fiatalember különböző művésznekeveken (Doctor Rockit, Herbert, Wishmountain) kilencvenes évek kezdete óta jelenteti meg felvételeit és feszegeti a modern elektronikus tánczene határait.

Ajánlat:

Radioboy