Sub Bass Monster második aranya

"Tovább is van, mondjam még?" - Sub Bass Monster második albuma aranylemez lett. Ebből az alkalomból a gyulafirátóti rapper kiadója rövid ünnepséget rendezett a Vasas Sport Club ökölvívótermében. Az aranylemezt a Vasasnál 1997-ig bokszoló Kovács Kokó István adta át "Subának".

2001 májusában jelent meg Máté Szabolcs, vagy ahogy mindenki ismeri, Sub Bass Monster "Tovább is van, mondjam még?" című új albuma, amely öt hónap alatt "bearanyozódott".  Az aranylemez-átadásra október 9-én délelőtt került sor, a budapesti Vasas Sport Club Fáy utcai ökölvívótermében. A rendhagyó helyszínválasztást az ihlette, hogy Szabi albumának címadó dalához a klip egy ringben készült.Az ünnepség díszvendége Kovács Kokó István profi bokszvilágbajnok volt, szintén nem véletlenül, hiszen 1997-ig ennél a klubnál bunyózott.

Mielőtt a szorítóban átnyújtotta volna a 20 ezer eladott hanghordozót igazoló aranylemezt Sub Bass Monsternek, Kokó szabadkozott, hogy nem tudja, mit keres a ringben kesztyű nélkül. "Csak 5-10 perce ismerem Szabolcsot, de máris roppant szimpatikus. Tiszta szívből gratulálok neki" - mondta Kokó. "Még szerencse, hogy aranylemezt kaptam Kokótól, nem mást" -  viccelődött "Suba", aki civilben ezúttal sem volt bőbeszédű - "Remélem, sokáig a pályán lehetek még" -  jegyezte meg, és mondott néhány köszönömöt - és nem is produkálta magát.

Még Jancsó Miklós kérésére sem rappelt, pedig egész idő alatt laza rapper-pózban fogta kezében a mikrofont, mintha színpadon lenne. Sub Bass és a 80 éves filmrendező közeli barátok, mióta "Suba" szerepelt Jancsó "Utolsó vacsora az Arabs szürkénél" című filmjében. A rendező, illetve operatőrje, Grunwalsky Ferenc, mint Szabolcs karrierjének segítői, szintén aranylemezben részesültek, akárcsak a Szubbasszus Szörny zenekarának tagjai, menedzsere, Antal Nimród kliprendező, a Mistral szervezőiroda, valamint a Rádió 1.

Joós István, a Magneoton, Sub Bass kiadójának vezetője az ünnepség előtt örömét fejezte ki, hogy sor kerülhetett az eseményre, mivel "sajnos, egyre kevesebb aranylemezt adnak át Magyarországon". Pásztor László, a Magneoton anyacége, a Warner Music Hungary ügyvezető igazgatója úgy vélte, Sub Bass Monsterrel a "legkisebb fiú mesebeli története" vált valóra.

Az 1977. április 17-én született Máté Szabolcs 1994-ben alakította első zenekarát, a Hemapoput. 1997-ben az együttes fellépett a Fila Rap Jamen, és szerepelt az azonos című válogatáslemezen is. Egy évvel később, a következő Fila Rap Jamen már önállóan lépett fel a gyulafirátóti MC, Sub Bass Monster néven. Első maxija 1999 januárjában jelent meg, ezt követte a Félre az útból című bemutatkozó album az év júniusában. Ez az album azóta platina, Sub Bass Monster pedig a legnépszerűbb hazai rapper lett Ganxsta Zolee és az Animal Cannibals mellett.

Nézze meg az aranylemez-átadáson készült képeinket!

Ajánlat:

Egy Sub Bass rajongói oldal

Magneoton