KFT: "Régivé vagyunk alakulva"

Vágólapra másolva!
A Budapest Körcsarnokban október 20-án újra együtt lép színpadra Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós és Márton András, azaz a KFT együttes eredeti felállása, hogy eljátsszák húszéves pályafutásuk húsz, általuk legjobbnak tartott dalát. A koncert, valamint A nagy alakítás című tíz évvel ezelőtti KFT-album újbóli megjelenése apropóján a zenekar teljes tagsága ellátogatott a Társalgóba.
Vágólapra másolva!

A koncert

Melyik az a 20 szám, amit a koncerten játszani fogtok? (Guest16176)

KFT együttes: Ezt nem mondjuk meg, szűkítse a kört... Unalmas lehet így leírni, s bármikor megváltoztathatjuk, tehát nem érdemes semmit se mondani... :)

A Nem sikerült kikúrálni magam és a Jójszakát a húszon felüli ráadás, ugye?!! (Guest16176)

KFT együttes: Féligazság... :)

A Nagy Alakításról melyik számokat játsszátok? (Latya)

KFT együttes: Szerintem annak a háromnak a címét még nem áruljuk el... :) Na jó, egyet elárulunk: Kovács Pál.

Mi ez? És lesz-e? "A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges, adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd..." (Guest24104)

KFT együttes: Lesz Palacsintatészta.

A Bankrabló lesz-e? Mert ha igen, akkor új pénzt kell hamisítanom! (Guest24104)

KFT együttes: Hamisítson, de nem lesz. Elfogadjuk a régi pénzt is... :)

Utcai zenekar lesz? (Guest24104)

KFT együttes: Nem lesz.

Mi ez a filmelőzetes-dolog a koncert előtt? (Guest24104)

KFT együttes: Herendi Gábor játékfilmje, a Valami Amerika, amiben a KFT egyik dala is elhangzik a film csúcsjelenetében...

Kik lesznek a vendégek? (Guest49803)

KFT együttes: Elhívtam a papámat, a volt feleségemet... stb. :)

Igaz, hogy a Dolák is fellép? (Guest49803)

KFT együttes: Igaz - még nem tudjuk, amit tudunk -, bár a hangszálaival most éppen problémái vannak.

Mennyi lesz egy jegy? (popsikutya)

KFT együttes: Már annyi! :)

Valami klip nem készül A nagy alakításról, esetleg a koncertről? (Guest24104)

KFT együttes: Klip nem készül, de a tv felveszi a koncertet.

A zenekar

A mostani koncert egy egyszeri dolog lesz, vagy készültök valami nagyszabásúra is? Elképzelhető, hogy új albumot is csináltok? (Makrancos_Dina)

KFT együttes: Ezen a koncerten nem lesz új dal, de elképzelhető, hogy majd csinálunk - szó van róla.

Az új anyag zeneileg a hagyományos káeftés hangzást képviseli, vagy lépést tart az idővel? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Mittudomén... :))) Ha megszületik, se mi fogjuk majd megmondani, hanem majd ő...

Lehet e számítani olyan stílusú bravúros számokra, mint a Tea, a Telefon vagy a Mozi? (Tom)

KFT együttes: Dráni: Azt nem lehet előre megjósolni, hogy milyet fogunk írni... abban kell bízni, hogy az ízlésünket valamennyire működtetve ha írunk egy ronda nem bravúros dalt, akkor azt majd kihagyjuk a lemezanyagokból... néha ugyanis a ronda dalok saját életre kelnek, és beszivárognak a nagylemezekre, lásd a többiekét is... :)))

Azt hiszem, az elmúlt tíz év nem a felejtés jegyében telt. Nagy igény van a KFT-féle "beszédmódra". András, lesz-e nyelvi játék a szövegekben? (Tengerecky)

KFT együttes: Lesz nyelvi játék, és nem csak nekem, hanem a többieknek is köszönhetően.

Mi kellett ahhoz, hogy Náti visszamenjen a zenekarba? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Náti válasza: Eljött az idő.

Mennyire lesz tartós ez a régi-új felállás? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Ez most már tartósnak látszik... Amíg fenntartjuk, mindenkiben van fenntartó erő... amíg nem történik olyasmi, ami szétvetné. Éppen ma gondolkodtunk el azon, hogy 82 éves korunkban hogy fog kinézni a Valéria-tánc, és hogy akkor lehet, hogy Valerianának fogjuk keresztelni a dolgot... :)

A legutóbbi Laár nélküli kambekk (a bankrablós) mennyire volt anyagilag és művészileg sikeres? (csibegeza)

KFT együttes: Egyformán... :))))

Végül is mi volt a gáz a Mohaival, azon túl, hogy messziről látszik rajta, hogy eszelős. (popsikutya)

KFT együttes: Ez nem elég??? :)))) - kérdezi: Mohai Tamás. (Te vagy az TAMÁS???) Volt egy kisebb problémánk vele, ami abból állt, hogy tulajdonképpen nem ismerkedtünk vele össze 81-től 91-ig. Ez egy kisebb probléma volt... de már megoldódott. :))

Laár újra visszatalált, de Galla Mikivel lesz-e ilyen? A régebbi koncerteken még ő is szerepelt néha. (Guest24104)

KFT együttes: Hogy egyáltalán diplomáciai kapcsolat kialakuljon Galla Miki és énköztem, ahhoz az kellene, hogy a Galla ne kerülje el azt a helyet még messziről is, ahol úgy sejti, hogy én ott vagyok. 96 óta nem találkoztunk és ez nagymértékben neki köszönhető. Ez addig fog tartani, amíg ez nem változik meg...

Szerintetek a KFT dalai mennyire mentődtek át a mába/jönnek át a mai fiataloknak? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Szerintünk a szövegeket ugyanúgy el lehet énekelni, ugyanúgy aktuálisak, de hogy a mai fiatalok mire figyelnek oda, mire nem, az az ő dolguk.

Melyik dalotokra vagytok a legbüszkébbek? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Nem sikerült kikúrálni magam - Marci, Hókirály - Dráni, Bábu vagy - Náti, na jó én is - Miki. :)

Elindul még a képzeletetek, ha Nastassja Kinskit nézegetitek? (meva)

KFT együttes: Ha a régi képeit.. :))))

Nem hánytok még az Afrikától? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Miért, te már igen? :)

Néhány régi számot nem tesztek fel a honlapra? (Guest24104)

KFT együttes: Szívem, fenn van (vagy wma-ban vagy realben) a KFT rádióban.

Az Ég és föld megjelenik CD-n? (marcirulez)

KFT együttes: Elvileg, talán, reméljük, hogy jövőre majd megjelenik. Az idén ki akartuk adni, de helyette a Hungaroton a Nagy Alakítást jelentette meg.

Minek zenéltek még? (antikft)

KFT együttes: Marci: Csak... Udvariatlan pimasz kérdés, kicsit olyan, hogy minek élsz még, vén szatyor. A helyzet az, hogy szeretünk és fogunk is.

Kis részleteket nem tesztek fel a próbákról a honlapra? Szerintem sokakat érdekelne, hogyan zajlik egy próba. (Guest24104)

KFT együttes: Sajnos nincs időnk felvételekkel foglalkozni, mert olyan sokat próbálunk... :( De legközelebb önként jelentkezők, akik ezt meg tudják oldani technikailag, jöjjenek...

Andrástól szeretném megkérdezni, nem érzi-e, hogy a Laár pour Laár Társulat két Uszticsmátyás és két Dáridó között a tv2-n a háziasszonyokat van hivatott szórakoztatni? Hol van már a Jön a medve? Ma már nem mernétek egy olyan szintű abszurdot csinálni szerintem. Inkább a megélhetésre szavaztatok? (popsikutya)

KFT együttes: Sokrétű és komplikált kérdés... Nekünk se tetszik a körítés, de ez a lehetőség. Nem szeretem az Uszticsot, de nem lehet megúszni... Ami a háziasszonyok szórakoztatását illeti, az én anyám is háziasszony volt, és annyi van belőlük, ahány ház, és őket is kell valakinek szórakoztatni, és ez nekem nem ciki. A Jön a medve a múltban van, szép kísérlet volt, de ma már nem tartom igazán jó alkotásnak, a jelenlegi társulatot tízszer jobbnak tartom... Nálam szerencsésen az van, hogy pont azt csinálom megélhetésért, amit szeretek, tehát bennem nincs ütközés. Egyszerűen nem lehet külön venni a kettőt, az hogy a tévében van, akkora érték, hogy azért a Dolák 2 évig harcolt...

Hogy éltek úgy magánemberileg? Ház, Volvo, feleség, gyerekek, kutya... szóval idill? (meva)

KFT együttes: Zenekarilag ez mind megvan, van 4 autónk, 3 feleségünk, elváltból van 6, 4 fiunk és 4 lányunk van, két házunk, két öröklakásunk, 1 kutyánk, 2 macskánk, 1 aranyhörcsögünk és 2 kacagó gerlénk. :)) Unokánk még egy sincs...

Mikor ettetek utoljára KFT-pizzát a Mészáros utcában? (Guest24104)

KFT együttes: Kb. 1-2 éve ettünk ott...

A zenekar szerintem nagyképűbb az átlagosnál, szerintetek? (ringlo2)

KFT együttes: Szerintünk is. Így szeretjük. Mind a négyen nagyon beképzeltek vagyunk külön-külön is, együtt meg gerjesztjük egymást... :) Mondjuk, nekünk van is mire... :)

Nem nehéz így, hogy már nem akartok bizonyítani? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Pont az a jó, hogy nem akarunk bizonyítani, hogy most már arról szól, hogy jó zenéket játszunk anélkül, hogy bármit kellene bizonyítani.

Milyen zenéket hallgattok a sajátotokon kívül? (Makrancos_Dina)

KFT együttes: A sajátunkat keveset hallgatjuk otthon, halljuk eleget másutt… Náti: Legesleginkább meditációs zenéket hallgatok, napi praxis szinten, javaszenét szertartási célzattal... Marci nem tudja, sokfélét... Miki mindenhallgató...

Melyik a legjobb magyar/külföldi zenekar most? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Dráni: A legjobb magyar zenekar a Korom Attila és zenekara. Méheket is szeretem... Marcipán szerint a legjobb magyar a Quimby. Miki: Emil rulez, külföldi az A Perfect Circle. A külföldiek nagyon messze laknak... :) Náti: Igazából én még mindig Beatles-rajongó vagyok (marcipán szerint is a legjobb külföldi a Beatles).

Mire emlékeztek legszívesebben/mit őriztetek meg magatoknak az elmúlt húsz évből? (Fat_Bloke)

KFT együttes: Náti: A jó számainkra szívesen emlékezünk, és az meg is marad. Dráni: Én mindenre emlékszem, mert jó a memóriám, a jóra is meg a rosszra is egyaránt jó szívvel emlékszem, de kedvenc részem az, amikor Kubában vagyunk. Együtt: Ennek mindenki felhőtlenül örült, Kubában annyira sokat ettünk, hogy Miki csuklója meghízott - kihízta az óraszíját... :)))

KFT együttes: Köszönjük a kérdéseket és a figyelmet, találkozunk a koncerten!

Ne dőljetek be! - Dráni

[origo]

Ajánlat:

A KFT honlapja

Korábban:

A KFT következő nagy alakítása