Nem rontja meg az ifjúságot a Slayer

Vágólapra másolva!
Kaliforniában a bíróság helytelenítette azt a vádat, mely szerint a Slayer amerikai thrash-metál együttes zenéje megrontja a kiskorúakat. Ezt annak a három Slayer-rajongó tinédzsernek a szülei állítják, akik hat évvel ezelőtt rituálisan meggyilkolták osztálytársukat.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai San Luis Obispo városában 1996 márciusában bukkantak rá a nyolc hónappal korábban eltűnt Elyse Pahler holttestére. A nyomozás kiderítette, hogy a 15 éves lányt három osztálytársa, Jacob Delashmutt, Joseph Fiorella és Royce Casey gyilkolta meg: becsalták az erdőbe, ahol fojtogatták, majd késeikkel halálra szurkálták. Később visszatértek a tett színhelyére és mindhárman közösültek a holttesttel.

A fiúk a gyilkosságot az ördögnek bemutatott áldozatnak szánták, mert meggyőződésük szerint ez volt az ára annak, hogy Hatred nevű zenekaruk profivá válhasson. A tinédzserek beismerték bűnösségüket, jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetésüket töltik.

Mivel mindhárom tinédzser fiú megrögzött Slayer-rajongónak vallja magát, szüleik kezdettől fogva a megpróbálták a felelősséget áthárítani a kaliforniai thrash-metál zenekarra. Keresetükben azzal vádolták a zenekart, hogy fiaik közvetlenül a Slayer zenéjének hatására követték el a gyilkosságot, továbbá, hogy felnőtteknek szánt zenéjüket kiskorúaknak árulják.

Idén januárban egyszer már visszadobták a szülők keresetét, de a családok ragaszkodnak álláspontjukhoz. A San Luis Obispo-i legfelsőbb bíróságon október 29-én E. Jeffrey Burke bíró úgy ítélkezett, hogy a Slayer zenéje nem tekinthető "obszcénnek, erkölcstelennek és kiskorúakra közvetlenül ártalmasnak", ezért legálisan kínálhatják zenéjüket a fiataloknak. A gyilkos tinédzserek szülei fellebbeztek a bíró határozata ellen.

A Slayer - mely magyarul gyilkost jelent - kezdettől fogva elzárkózott, hogy az ügyben véleményt nyilvánítson. Az 1982 óta működő, gyakorta sátánizmussal vádolt zenekar jelenleg turnén mutatja be nyolcadik stúdióalbumát, amely épp az Amerikát ért terrortámadások napján, szeptember 11-én jelent meg, God Hates Us All - Isten mindnyájunkat gyűlöl - címmel.

Ajánlat: