A Grammy elnöke cáfolja a szexuális zaklatás vádját

Michael Greene-t, a National Academy of Recording Arts and Sciences egyik volt munkatársnője azzal vádolja, hogy a Grammy-elnök hat további női alkalmazott mellett őt is szexuálisan zaklatta.

Tekintettel a közelgő Grammy díjkiosztóra, az elnök nem kíván élni azzal a lehetőséggel, hogy a rágalomért bírósági úton követeljen kártérítést, mert - mint mondta - nem tenne jót a legmagasabb zenei kitüntetések február 27-ére tervezett ceremóniájának, ha az előkészületek kellős közepén ilyen jellegű botrány kerekedne.

Mint arról a Los Angeles Times beszámolt, Gloria Allred, a váddal előhozakodó akadémiai munkatárs ügyvédnője azt állítja, hogy Greene nyilatkozata csupán egy jámbor próbálkozás, hogy hírnevét mentse. Ügyfele, Jill Geimer 650 ezer dolláros kártérítést követel az őt ért állítólagos sérelemért. Geimernek arról is tudomása van, hogy korábban már hat kolléganője is panaszkodott Greene rámanős viselkedésére, ám valamennyi eset peren kívül lerendeződött.

Az elnök szerint ő maga minden esetben ártatlannak bizonyult, az akadémia azonban valószínűleg vizsgálatot fog indítani a sorozatban felmerült panaszok ügyében.