Jacko pünkösdi királysága

Vágólapra másolva!
Michael Jackson új albuma 13 országban lett listavezető. A Pop királyának trónját azonban máris veszélyezteti Briney Spears.
Vágólapra másolva!

Jacko október legvégén megjelent stúdióalbuma, az Invincible vezeti az eladási listát Ausztráliában, Belgiumban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Svájcban, Svédországban, Törökországban és az USA-ban.

Ez kivételes teljesítmény, amit nehezen tudna bárki is Jackson után csinálni, de az eladási számadatok már kevésbé meggyőzőek. Az Egyesült Államokban például a november 7-éig tartó slágerlista-hétig 366 ezer példány kelt el a lemezből, ami az 'N Sync Áprilisban produkált 2,4 milliós első heti eredményéhez képest jelentéktelen. Mindez arra enged következtetni, hogy a lemezt "azon melegében" elsősorban Jackson legkitartóbb rajongói vásárolták meg.

Az Invincible-re hat évet várt a rajongótábor és a szakma. Az album világszerte langyos fogadtatásban részesült.

A Pop királya pedig máris veszélyben érezheti frissen visszaszerzett trónját: november 6-án került a boltokba Britney Spears új albuma, amely minden bizonnyal tarol az elkövetkező hetekben.

De Jacko bebiztosította magát, ugyanis november 12-én, új borítóval és Greatest Hits History Vol.1 címen újra kiadja CD-n az eredetileg 1995-ben megjelentetett válogatáslemezét, a History, Past, Present and Future Book 1-t.