Vágólapra másolva!
Az [origo] olvasói szerint szeretkezéshez a legjobb zenei aláfestés Maurice Ravel zenekari műve, a Bolero.
Vágólapra másolva!

A Blender című amerikai magazin nemrég összeállította azon daloknak a listáját, amelyek a legjobb szolgálatot teszik szexuális együttlét alkalmával. Mi kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére ebben a témában, ezért szavazást írtunk ki. Egy hét alatt közel száz dal címe gyűlt össze. Ezek összesítése alapján a legjobb zene szeretkezéshez Ravel Bolerója. A második legtöbb szavazatot Madonna és a Massive Attack Marvin Gaye-feldolgozása (I Want You) kapta, a harmadik a Guns 'N Roses November Rain című balladája lett.

A 10 legjobb dal szeretkezéshez - az [origo] olvasóinak szavazatai alapján

1. Ravel: Bolero
2. Madonna with Massive Attack: I Want You
3. Guns 'N Roses: November Rain
4. Sade: Cherish The Day (+ összes dala)
5. Morcheeba: a Big Calm album
6. Tátrai Band lassú számai
7. U2: One
8. Robbie Williams: Angel
9. George Michael dalai
10. Craig David: Fill Me In

Kiderült, olvasóink ilyen alkalmakkor elsősorban az érzelmes-szerelmes lassú számokat részesítik előnyben, bármilyen stílusról legyen szó. Feltűnően sok szavazatot kaptak a hard rock balladák (pl. Whitesnake: Is This Love, Aerosmith: I Don't Want To Miss A Thing), de Madonna, Dusty Springfield, Kenny G és Natalia Oreiro felvételei is "megteszik a hatást".

Magyar előadó viszont ritkán részese az intim együttléteknek. A Tátrai Band dalain kívül mindössze a Baby Sisters Szeresd a testem című slágerének, valamint Yonderboi és Lajkó Félix albumainak szavaztak bizalmat olvasóink.

A klasszikus zene előtt is csak ritkán nyílnak meg a hálószobák: Strauss Kék Duna keringője azonban kedvelt "partner".

Különös, hogy a popzene történetének legkifejezőbb szexuális töltetű dala, Serge Gainsbourg és Jane Birkin előadásában a Je t'aime is csak egy szavazatot kapott.

Korábban:

A legjobb dalok szeretkezéshez