Marilyn Manson de Sade hatása alá került

Vágólapra másolva!
A nemrég sátánizmussal vádolt zenész a francia de Sade márkit idézi, és neki ajánlja készülő új albumát. A lemez 2002 tavaszán kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

A közvélemény által mindmáig élesen ostorozott amerikai rocksztár, Marilyn Manson új albumot készít. A sátánizmussal vádolt zenész jövőre megjelenő albumának anyagát de Sade márki írásai inspirálták. A márki írta kétszáz évvel ezelőtt a francia irodalom máig legvitatottabb és legnyugtalanítóbb műveit és leveleit, többek között a Szodoma százhúsz napját. A francia szerző írásaiban egymást követik az erotikus és erőszakos részletek, műveiből filmet is forgattak.

A várhatóan tavasszal a boltokba kerülő albumról Manson azt mondta, hogy még semmi nem végleges az eddig megírt tíz számban, de de Sade márki hatása minden részletükben érezhető lesz. "Hatalmas, ijesztő képzelőereje volt annak az embernek, szinte látnok volt" - mondta. "A kortársai meg is ijedtek tőle rendesen, el is ítélték, majd bebörtönözték. Pedig saját démonjait szelídítette meg azáltal, hogy 'kiírta magából' őket. Nem akart ő senkinek sem ártani. Én magam is hasonlóan érzek. Ezúttal azonban olyan személy bőrébe próbálok bújni, aki nem kitalált, hanem valaha hús-vér ember volt." A zenéről azt mondta: "Olyan lesz, amilyent egyáltalán nem közvetítenek a rádiók."