Vágólapra másolva!
Becsületsértés miatt 1 millió dolláros kártérítést követel DeAngelo Bailey, Eminem egykori iskolatársa a szőkített rappertől. A Slim Shady-ként is ismert popsztár egyik számában ugyanis arról énekel, hogyan kínozta őt az iskolában Bailey.
Vágólapra másolva!

DeAngelo Bailey tagadja, hogy terrorizálta volna egykori detroiti iskolatársát, Eminemet. A rapper viszont Brian Damage című számában emlékezik vissza azokra az időkre, amikor Bailey nap mint nap az iskolai vécé piszoárjaihoz taszította, belökte az öltözőszekrénybe és fojtogatta. "Naponta erőszakoskodott velem ez a kövér gyerek, DeAngelo Bailey-nek hívták. Nyolcadikos volt és ocsmányul viselkedett, csak azért, mert az apja bokszoló volt. Na és minden nap nekilökött az öltözőknek" - énekli Eminem.

Bailey ügyvédje a következőképp érvelt: "a szám szövegében Eminem tévesen állította magáról, hogy áldozatául esett volna gyerekkori barátja, Bailey gyalázatos és nevetséges kínzásainak". Baily mindezek mellett azért is támadta meg a bíróságon a rappert, mert úgy érezte, Eminem ezzel ellehetetleníti őt, amennyiben ő is zenei karriert szeretne befutni.

Eminem ügyvédje szerint csupán egy "próba-szerencse" perről van szó, melyből a felperes "szeretne valami kis pénzt látni" - adta hírül az Ananova internetes magazin.

Eminem édesanyja egyébként 1982-ben feljelentette fia iskoláját, mert a sorozatos verekedések miatt a fiút egyre gyakrabban gyötörte fejfájás, émelygés, és lassan elhatalmasodott rajta az antiszociális magatartás. A keresetét azonban elutasították.

[origo]