A Spice Girls pert vesztett

Vágólapra másolva!
A bíróság 1 millió font kifizetésére kötelezte a Spice Girls tagjait, miután pert vesztettek egy olasz robogógyár ellen, akiket ők pereltek be 200 ezer fontra.
Vágólapra másolva!

A feljebbviteli bíróság január 24-én úgy ítélkezett, a lánycsapat, azaz inkább annak menedzsmentje szándékosan vezette félre az olasz Aprilia céget, amikor nem adtak információkat annak Geri Halliwell kilépéséről a szerződés megkötésekor.

A lányok egy robogó reklámkampányában vettek volna részt. A reklámokat végül is nem forgatták le, és a lányok így nem kapták meg a szerződésben kikötött összeget.

Ezért perelték be a céget pontosan 212 ezer fontnyi kártérítést követelve. Elsőfokon a bíróság végül 45 ezer fontos kártérítést ítélt meg az Aprilia cégnek, valamint további 350 ezer fontnyi további költségkifizetésre kötelezte az együttest.

A lányok végül a feljebbviteli bírósághoz fordultak, arra kérvén azt, semmisítse meg az ítéletet és nekik ítéljen kártérítést. A további vizsgálatok megállapították, hogy a Spice Girls tagjai pontosan tudták a szerződés megkötésekor, azaz 1998 márciusában, hogy Geri májusban elhagyja az együttest.

A Spice Girlst képviselő ügyvéd azzal védekezett, a csapat nem tartott megbeszélést Geri távozásáról, és így a többiek csak áprilisban szereztek tudomást arról.

A bíróság hamisnak nyilvánította a védekezés alapját, és úgy rendelkezett, a Spice Girls fizessen emelt összegű kártérítést és perköltség-térítést. Az ítélet alapján az együttes majdnem 1 millió font kifizetésére kényszerül.