Alanis, mint Lolita

Alanis Morissette 14 éves korában lefeküdt egy nála kétszer idősebb férfival. Most először beszélt erről nyilvánosan, s bevallotta, maga sem tudja eldönteni, valójában hogyan is érez fiatalkori élményeivel kapcsolatban.

Az énekesnő elismerte, hogy 14-15 éves korában több, nála jóval idősebb szeretője is volt. Ezzel ugyan nem követett el bűncselekményt, hiszen Kanadában 14 éves kortól nem büntetendő a mindkét fél hozzájárulásával létesített szexuális kapcsolat, lelkileg azonban így is okoz problémákat.

Hands Clean című új száma Alanis egyik ilyen viszonyáról szól. Mint az énekesnő elmondta: "Az van benne, hogy nem akartam többé hallgatni róla. Egyáltalán nem bosszúból vagy megtorlásként írtam, inkább azért, mert semmi kedvem nem volt továbbra is elfojtani magamban az egészet. Az a férfi 15 évvel idősebb volt nálam, és nem ő volt az egyetlen.

Fiatalabb koromban általában nálam sokkal idősebb fickókkal jártam. 14-15 éves lehettem, mikor elkezdődött. Ha most nézem az akkori képeimet, úgy nézek ki rajtuk, mintha 35 éves lennék. Mindig idősebbnek próbáltam látszani, mert alapvetően nagyon kislányos voltam."

Alanis nem tudja igazán eldönteni, mennyire érzi úgy, hogy tinédzserkori kapcsolataiban kihasználták.

"Ez kemény dolog," - mondja. "Nem tudom, mennyi döntést tudunk felvállalni tinédzserkorunkban. Nehéz lenne megmondani, mikor jön el a fordulópont, amikortól az ember már felnőtt és már muszáj felelősséget vállalnia önmagáért."

Korábban:

Alanis Morissette tolerancia-díjat kap
Alanis Morissette és Garth Brooks uralja a kilencvenes évek amerikai lemezeladását