Az EMI-főnök benyomta a vállalati reset gombot

Vágólapra másolva!
Carey-vel kezdődött, a menedzsmenttel folytatódik és a stratégia teljes újratervezésével tetőzik Alain Levy, az EMI zenei ágazatának nemrég kinevezett vezérigazgatójának uralma. A cég dolgozói között rendkívül népszerűtlen, de a részvénypiac kedveli. Levy úgy gondolja: az EMI-t egyedül a hip-hop és az R'N'B mentheti meg.
Vágólapra másolva!

Levy tervei szerint a vállalat élén teljes vérfrissítést hajt végre. Régi munkatársát, David Munns-t tette meg az EMI észak-amerikai ügyvezetőjének. Ezáltal hozzá tartozik a cég két zászlóshajója, a Capitol Records és a Virgin is. Matt Serletic, a nagy öregnek számító producer lesz a Virgin vezérigazgatója. Mindketten egyben az EMI igazgatótanácsába is felvételt nyertek.

Munns kinevezése nem lepte meg a piacot. Annak idején ő volt Levy jobbkeze a Polygramnál, amikor is sikerült a cég piaci részesedését megtriplázni és végül eladni azt a Seagram-óriásnak 1998-ban.

Serletic személye viszont sokak szerint érdekes döntés. Igaz ugyan, hogy a Matchbox Twenty és Santana által játszott Smooth és a Willie Nelson féle The Great Divide producereként elképesztő sikereket ért el, azonban a rábízott Arista kiadó mindössze két teljesen sikertelen lemezt jelentetett meg 2000 óta.

Sokan arra következtetnek, Levy zenei és nem pénzügyi szakembereket akar a cég élére, mivel egyedül a cég művész-portfoliójának ésszerűsítésében látja a kiutat az anyagi csődből. Ez pedig azt is jelenti, hogy nem Carey az utolsó, aki távozik az EMI-tól.

Egyet azonban már most lehet tudni: Levy szerint a hip-hopé és az R'N'B-é a jövő.