Vágólapra másolva!
A Talking Heads alapító tagjai több mint egy évtized után hivatalosan is újra együtt lépnek fel, amikor beiktatják őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.
Vágólapra másolva!

A négyes a New York-i Waldorf Astoriában két számot ad majd elő március 18-án. Az eseményről készült felvételt két nappal később a VH-1 is leadja.

"Nem döntöttük még el, pontosan melyik két számról is beszélünk" - írja Tina Weymouth az együttes rajongói honlapján. "Mindössze két számot engednek meg a rendezők, ezt természetesen ki is fogjuk használni, és igen, legkevesebb négyen leszünk ott, és ebben David is benne foglaltatik."

A Talking Heads hivatalosan 1991-ben oszlott fel, valójában azonban az 1985-ben kiadott Little Creatures albumuk után már ritkán szerepeltek együtt.

A feloszlás után a Weymouth által említett David Byrne és a csapat többi tagja között nagyon megromlott a viszony. 1996-ban, amikor azok No Talking Just Head címmel lemezt jelentettek meg és turnézni kezdtek volna, a volt énekes per útján akarta megakadályozni, hogy a Talking Heads nevet használják.

Akkor sikerült az ügyet bíróságon kívül rendezni, és idővel a csapat tagjai meg is békültek, 1999-ben már együtt dolgoztak a 15. évfordulóját ünneplő Stop Making Sense album promócióján.

A Talking Heads nem egyedül vonul be a hírességek csarnokába. Még csak nem is egyedüli punk csapatként. Idén ugyanis Tom Petty és Isaac Hayes mellett a Ramones is elfoglalhatja őt megillető helyét.

A Rock and Roll Hírességek Csarnoka Clevelandben található, a beiktatás előfeltétele a legkevesebb 25 éve kiadott első lemez.

A jelölteket egy hetventagú, újságírókból, zenetörténészekből, előadókból és lemezipari szakértőkből álló bizottság választja ki, és ez a testület dönt arról is, végül kik nyernek felvételt.

Korábban:

Punkok a Rock and Roll Hírességek Csarnokának előszobájában

CD-ajánlat:

12x12 (TH album)