A Korn eddigi legköltségesebb albuma kiadására készül

Vágólapra másolva!
Az 1999-es sokszoros platinalemez Issues után újabb koronggal jelentkezik a Korn. Az együttes ötödik albuma összesen négymillió dollárjába került készítőinek.
Vágólapra másolva!

A multiknál készülő profi lemezek rögzítési és keverési munkálatai átlagosan 250 ezer és 1,5 millió dollár közötti költséget jelentenek a kiadónak. A 2,5 millió dollár már csak az igazi szuperprodukcióknak jár, mint például az új Michael Jackson album.

A Korn közlése szerint új lemezük majdnem 4 millió dollárba került. Az album egyébként idén tavasszal kerül a boltokba.

Az együttes tagjai elismerték, az egetverő produkciós költség szoros összefüggésben áll a stúdiómunka alatt folytatott tékozló életvitelükkel.

A basszusgitáros Reginald Arvizu elmesélte: "Phoenixbe költöztünk, és öt házat béreltünk darabonként 10 ezer dollárért négy hónapon keresztül. Ezután Los Angelesbe jöttünk, öt házat béreltünk egyenként 10 ezerért újabb négy hónapig. Aztán Kanadába mentünk, ott heti 8 ezer dollárért vettünk ki házakat. Hetente, nem havonta! Most már érthető, nem?"

Arizu szerint az együttes pedáns producerének, Michael Beinhorn.nak is fontos szerepe van a túlméretezett költségekben: "Michael nagyon lassú, és ez egy csomó pénzbe kerül."

Arizu nem érzi, hogy mindez kidobott pénz volna. "Nem érdekel a pénz. Csináltunk egy lemezt, amit imádunk. Ez az egy fontos."


CD-ajánló:


ISSUES
LIFE IS PEACHY