R. Kelly tagadja, hogy ő látható a szexkazettán

Vágólapra másolva!
R. Kelly továbbra is azt állítja, hogy a videokazettát, amelyen egy fiatalkorúval szeretkezik, rosszakarói hamisították.
Vágólapra másolva!

A sztár egy tizennégy éves kislánnyal látható a kazettán, amelyet ismeretlen feladó küldött el a Chicago Sun-Times című újságnak. A lány most 17 éves, személyét nagynénje azonosította.

A lap állítása szerint a felvételen a jelenet hátterében lévő tévékészüléken a Backstreet Boys és Spice Girls akkoriban újnak számító klipjei láthatók, amelyek 1998 végén, vagy 1999 elején voltak slágerek. A lány látszólagos és ezen adat alapján számított kora megegyezik. Emellett Kelly hallható is a felvételen, amint a lányt keresztnevén szólítja.

A kazetta körülbelül 26 percnyi képanyagot tartalmaz, a lap közlései szerint ezalatt végig kivehető, hogy azon Kelly szerepel. Egy ilyen hosszú felvétel hamisítása több ezer órányi kockánkénti retusálást igényelne. Konkrét cél nélkül nehezen elképzelhető, hogy valaki ennyi időt és pénzt áldozzon a sztár lejáratására.

Patrick Camden rendőrségi szóvivő szűkszavúan nyilatkozott. Mint elmondta: "különleges nyomozati részlegünk megkapta a kazettát, melynek ügyében eljárást folytatunk."

Illinois állam törvénykezése tiltja a felnőtt férfi és tizenhét éven aluli lány között létesült szexuális kapcsolatot, és bűncselekménynek minősíti a tizennyolc éven aluli személlyel folytatott szexuális aktus videoszalagra való rögzítését is.

Kelly ügyvédje a következőket nyilatkozta a chicagói újságnak: "Akármilyen kazetta is került a birtokukba, biztos, hogy hamis, és úgy gondoljuk, hogy az ügy kirobbantásának időzítése több mint gyanús. R. Kelly karrierje csúcsán áll, épp most jelent meg egy slágere, és fellép az olimpián is.

Ennek fényében úgy gondolom, érdemes komolyan elgondolkodnunk, kinek lehet indítéka, hogy efféle hamisított kazettát készítsen."

R. Kellynek valóban van mit veszítenie. Az R&B énekes és producer népszerűsége hatalmas, olyan sztároknak írt számokat illetve dolgozott velük, mint Michael Jackson, Celine Dion vagy Aaliyah. Hírneve gyakran forgott kockán, több ízben is indítottak pert ellene fiatalkorú megrontása címén. Eddig sikerült minden vád alól felmentetnie magát, ezúttal azonban úgy tűnik, nehezebb dolga lesz.

Korábban:

A legjobb dalok szeretkezéshez

CD-ajánló:

R. Kelly lemezei