Több fellépő a holnapi Grammy-díjkiosztón

A CBS amerikai tévétársaság 30 perccel hosszabbítja meg a február 27-i Grammy-díjkiosztó ünnepség közvetítését, mivel sokkal több fellépő szerepel a műsorban, mint azt korábban tervezték.

Az új fellépők közt van Billy Joel és Tony Bennett, akik a New York State Of Mind című számot adják majd elő közösen, valamint Patti Labelle, aki Christina Aguilera, Pink, Lil' Kim és Mya társaságában énekli majd a Lady Marmalade című slágert.

A India Arie végül mégis kapott fellépési lehetőséget, igaz ugyan, hogy nem egyedül lesz a színpadokon, mert a soulénekes Brian McKnight, Al Green és Hezekiah Walker trióval közösen ad előegy gospel témájú szerzeményt. Az est fellépő művészei közt szerepel a myolcszoros jelölt U2, Alicia Keys, Bob Dylan és az 'NSYNC együttes is.

A U2 nyolc, India Arie, a soul üdvöskéje hét,  Alicia Keys, valamint Pierre Boulez karmester hat-hat kategóriában versenghet a 44. Grammy-díjakért. A zenei Oscar-díjnak tekintett Grammy várományosai között van Bob Dylan is, akit három kategóriában terjesztettek fel a díjra. Hat jelölést gyűjtött be Allison Krauss countryénekesnő, ötöt McKnight rhythm and blues-énekes és az Outkast rapduó. Nelly Furtado, T-Bone Burnett, a Train együttes és az Aerosmith négy-négy kategóriában nyerhet. Az új arcok versenyében többek között a Linkin Parkot emelték ki a szakemberek.

A Grammy-díjra azokat a lemezeket jelölték, amelyek  2000. október 1. és 2001. szeptember 30. között jelentek meg. Odaítéléséről szakmai szempontok és szakemberek véleménye alapján dönt a Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS).

A kategóriák győzteseit február 27-én Los Angelesben, a Staples Centerben mutatják be az immár hagyományos gála keretében.

Korábban:
Nyolcszoros Grammy-jelölt a U2

Ajánlat:
A Grammy hivatalos oldala

Fórum:
Ki a legtehetségesebb énekesnő?

CD-ajánló:
U2: Wide Awake in America