A Judas Priest Budapesten

Vágólapra másolva!
A brit heavy metál egyik rangos csapata, a Judas Priest március 30-án, szombaton este Budapesten, a Népstadion melletti SAP-csarnokban koncertezik.
Vágólapra másolva!

A Birminghamből indult zenekar alapító tagjai: K. K. (Kenneth) Downing gitáros és Ian Hall basszusgitáros, hozzájuk csatlakozott Alan Atkins énekes és John Ellis dobos. Az együttes első hivatalos lemeze 1974-ben jelent meg, a Rocka Rolla című albumon már Rob Halford énekelt. Az 1975-ös Reading fesztivál után váltak szélesebb körben ismertté, második lemezük, a Sad Wings of Destiny volt. Az 1978-ban megjelent Killing Machine című albumukon található első slágerlistás daluk, a Take on the World.

Népszerűségük jelentősen nőtt, amikor a Kiss-szel és az AC/DC-vel turnéztak közösen. A British Steel című albumuk a Breaking The Law és a Living after Midnight című sikereikkel az angol lemezlista 3. helyéről indult, nagy siker volt a Point of Entry című lemezük Hot Rockin című dala. A Screaming for Vengeance album platinalemez lett az Egyesült Államokban.

Bár az együttesről elterjedt, hogy 1996-ban feloszlott, 1997-től újabb felvételeket készített Ripper Owens énekessel, köztük a Genocide című koncertalbumot és a Demolition című stúdiólemezt.

Ajánlat: