McCartney turnéja 52 milliót hoz

Sir Paul McCartney egy évtized után ismét Amerikában turnézik - koncertkörútjának bevétele közel 52 millió dollár.

McCartney turnéja hétfőn indult, a kaliforniai Oakland-ben.

Már most lehet tudni, hogy a turné bevételei összesen mennyivel gyarapítják a sztár egyáltalán nem elhanyagolható bakszámláját, arra ugyanis minden jegy elkel. 

A turné 19 városában 400 ezer rajongó váltott jegyet, fejenként maximum 250 dollárért, ennyi ugyanis a legálisan kapható legdrágább jegy ára.

"Egy kicsit cinikus vagyok, ezért inkább nem mondom soha, hogy búcsú turné, mert már olyan sokan mondták ezt előttem, meghajoltak, majd visszatértek," - mondja Paul a turnéról.

A Sunday Express felmérése szerint Sir Paul McCartney az Egyesült Királyság első pop-milliárdosa. Az egykori Beatles gitárosa több mint 1,1 milliárd fontot gyűjtött össze pályafutása során.
 
McCartney nem csak a Beatles hatalmas sikerének köszönheti vagyonát. MPL Collections nevű kiadója több mint 25 000 dal szerzői jogait mondhatja magáénak. Bankszámlája gyarapodásához nagyban hozzájárult felesége végrendelete is, Linda 1998. márciusi halálával férje 200 millió fontnyi ingatlannal lett gazdagabb.

Ami végül is átbillentette az egymilliárd fontos álomhatáron, az a 2000 novemberében kiadott "1" című válogatásalbum. Ennek bevételei a királyság tizenegyedik helyére hozták fel az addig sem szűkölködő sztárt.


Korábban:
Újra tombol a Maccamánia
Négymillió dollár McCartney egyetlen fellépéséért

Ajánlat:
Az énekes hivatalos honlapja

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Paul McCartney albumaival