Prodigy: a nagy visszatérés

Vágólapra másolva!
Júliusban jelenik meg az első szám a Prodigy készülő, a formációtól merőben szokatlannak ígérkező új albumáról. Az ismert címek hangzatosak, a tagok lelkesek.
Vágólapra másolva!

A készülő új albumról júliusban elsőként a Baby's Got A Temper című szám jelenik meg, melyben természetesen Keith Flint köszörüli majd a torkát, s amelyet a Prodigy agya, Liam Howlett rakott össze.

A számot a Nuclear követi majd, még ebben az évben, a teljes lemez megjelenése azonban nagy valószínűséggel csak a jövő évre várható.

Az albumról Howlett a Rolling Stone magazinnak nyilatkozott. Az album címe Always Outnumbered, Never Outgunned lesz majd, s a zenész szerint kevésbé épül majd a hangmintákkal bűvészkedésre, az igazi hangsúly a szövegeken és az akusztikus hangzáson lesz majd.

Mint elmondta: "Két alapvető újdonság van ezen a lemezen. Most először a szövegek és a zene fontossága megegyezik. Emellett az albumon a hangminta-gyűjteményem használata helyett megpróbáltam zenészeket vendégszerepeltetni, és magam is rengeteg hangszeren játszom rajta.

Utolsó lemezünkön a szövegeknek nem sok értelmük volt. A dance-színtérről jövünk, ahol is a dalszöveg egyáltalán nem fontos. Mostani felvételeinken azonban tényleg megpróbáltunk arra válaszolni, mik is vagyunk mi valójában."

A Prodigy előző albuma, a Fat of the Land 1997-ben jelent meg, számaival valóban mainstreammé téve a formációt. Azóta hanganyag nem jelent meg tőlük, legfeljebb interjúk formájában.


Korábban:
A Prodigy zenéje életveszélyes
A Prodigy miatt bűnhődik az MTV

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
a Prodigy albumaival!