Isten megmentette a királynőt

Bár a britek királynőjének koronázási évfordulójára tervezett koncertjét elhalasztja, mégiscsak összeáll némi zenélésre a Sex Pistols.

Minden idők legnagyobb botrányt kavaró punkjai, vagyis a Sex Pistols nem vállalja még egyszer azt, ami annak idején világszerte híressé tette, nem lépnek fel a királyné jubileumán. Annak idején ugyanis 1977-ben, a királynő megkoronázásának 25. évfordulóján azzal a God Save The Queen kislemezzel kedveskedtek őfelségének, amelynek borítóján maga a királynő mosolygott, orrában egy biztosítótűvel, kitakart szemekkel.

A brit himnusszal megegyező című dal hosszasan taglalta II. Erzsébet és "fasiszta rezsimje" viselt dolgait, és annak ellenére, hogy egyetlen rádióadó sem játszotta és a nagyobb boltok nem voltak hajlandóak árulni, azonnal az eladási listák élére ugrott. A Pistolsnak azonban még ez sem volt elég, és az évforduló napján egy, a Temzén hajózó uszályon tartottak remek hangulatú bulit, amíg a rendőrség le nem csapott rájuk.

Az egész banda: Johnny Rotten, Steve Jones, Paul Cook és Sid Vicious, valamint Malcolm MacLaren menedzser őrizetbe került, később azonban büntetlenül elengedték őket.

Most, a királynő koronázásának 50. évfordulóján a fene nagy lázadásból csak arra tellett, hogy a God Save The Queent újra kiadják. Szó volt egy koncertről is, ezt azonban a tagok nem vállalták, a menedzser elmondása szerint: "egyszerűen nem akarnak játszani azon a hétvégén".

Ehelyett feltehetőleg július 21-én lépnek fel, azonban még a koncert helye is bizonytalan.


Korábban:
Újra együtt a Sex Pistols
DESTROY: Sex Pistols 1977

Gyarapítsa gyűjteményét!
Some Product