A Courtney Love-mizéria

Vágólapra másolva!
Újabb epizód a Nirvana-örökségért zajló küzdelemben: a bíróság szerint nincs elég indok Courtney Love igazságügyi orvos szakértő elé rendelésére, s a bíró szerint ez csak tovább növelné a per amúgy is jelentős cirkusz jellegét.
Vágólapra másolva!

Cobain - csata az örökségért

Az egyesek szerint asszertív, mások szerint erőszakos és egocentrikus Love és a zenekar két tagja közt már a kezdetektől komoly csatározások zajlottak, gyakorlatilag semmiről sem tudtak szitkok és a bíróság bevonása nélkül döntést hozni.

Courtney legerélyesebb döntése az volt, mikor megakadályozta a több mint 120 órányi eddig még be nem mutatott Nirvana-felvétel kiadását, és elhatározta, megszabadul a szerinte a Nirvanában csak másodhegedűs szerepet betöltő üzlettársaitól; felszámolja a Nirvana LCC-t.

Döntését azzal indokolta, hogy szerinte a Nirvana valójában nem más, mint Cobain, háttérrel, s mivel a férje hagyatéka jog szerint őt illeti, ő az egyetlen döntéshozó a Nirvana teljes öröksége ügyében.

Mint arról korábban az [origo] is beszámolt, Grohl és Novoselic tavaly decemberben mattot akart adni Love-nak, "irracionális, egocentrikus és kezelhetetlen személyiségnek" nyilvánítva őt kérték a bíróságtól, hogy kötelezze pszichiátriai vizsgálatra Courtneyt. Esetleges beszámíthatatlannak nyilvánítása egyértelműen kiütötte volna a nyeregből az erőszakos özvegyet.

A szintén különösen erőszakos Grohl, az egykori dobos - aki mellett keresztes harcában Novoselic legfeljebb a fegyverhordozó szerepét tölti be- minden elképzelhető lehetőséget megragadott Courtney pocskondiázására, aki szerinte "hatalmi mániájával csak önmagát akarja kárpótolni hamvadó zenészi és színészi karrierjéért".

Az örökségért zajló per tárgyalása szeptemberben kezdődik - hol máshol, Seattle-ben. A bírói nyilatkozatokból már most lehet látni, a döntés minden bizonnyal elfogulatlan lesz - komédiába illő beadványaival és fellépésével mindkét fél kellőképpen magára haragította az ítélkező testületet.


Korábban:
Kiadatlan Cobain dal került elő
Kiadják Cobain naplóját
Courtney: majdnem leütöttem Aguilerát
Grohl jegeli a Foo Fighterst

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
a Nirvana albumaival!