Vágólapra másolva!
Fatboy Slim videoklipje, a Christopher Walken főszereplésével készült Weapon Of Choice nyerte el a történelem legjobb videoklipjének megtisztelő címét.
Vágólapra másolva!

A zenei téren leginkább mérvadónak tartott VH1 által felkért szakértők a Spike Jonze rendezte komikus és rengeteg úttörő elemet tartalmazó klipet választották a legjobbnak.

Jonze, a John Malkovich menet rendezője amúgy is elégedett lehet eredményeivel: a második helyet sintén az ő produkciója, a Beastie Boys Sabotage című klipje nyerte el, ráadásul ő rendezte Fatboy Slim Praise You című videóját is; ezzel a 16. helyet szerezte meg.

A brit alkotók egyébként is jól szerepeltek: Fatboy Slim klipjei mellett az első öt között végzett még a Jamiroquai a Virtual Insanityje (3), a Blur Coffee And Tvje (4.), valamint a Radiohead Street Spiritje (5).

Michael Jackson klipje, a Thriller, amelyet készítése óta a műfaj úttörő alkotásaként tartanak számon a hatodik helyet szerezte meg, ezzel megelőzve Björk It's Oh So Quiet és Madonna Vogue című klipjét.

Peter Gabriel klasszikusnak számító Sledgehammerje a tizedik helyen végzett.

Fatboy így nyilatkozott az eredményről: "Komolyan ez a legnagyobb díj, amit valaha is elnyertem. Mégis, szeretném felajánlani Spike Jonze-nak és Christopher Walkennek, mert miközben ők a klipet készítették, én otthon voltam és éppen gyereket csináltam."

A VH1 nemrégiben nézőit is kérdőre vonta kedvenc videóikkal kapcsolatban. A szakmai zsűrivel ellentétben ők - csakúgy mint két éve az MTV - Michael Jackson Thrillerjét hozták ki nyertesnek. A csatorna programigazgatója szerint ez nem is meglepő: a szakma inkább a zsenialitást értékeli, a közönség pedig a pénzügyi befektetéseknek köszönhető extravaganciát.


A teljes lista:

1 - Fatboy Slim - Weapon Of Choice
2 - Beastie Boys - Sabotage
3 - Jamiroquai - Virtual Insanity
4 - Blur - Coffee And TV
5 - Radiohead - Street Spirit
6 - Michael Jackson - Thriller
7 - Bjork - It's Oh So Quiet
8 - Madonna - Vogue
9 - Robbie Williams - She's The One
10 - Peter Gabriel - Sledgehammer
11 - Chemical Brothers - Let Forever Be
12 - Michael and Janet Jackson - Scream
13 - Nirvana - Smells Like Teen Spirit
14 - Massive Attack - Teardrop
15 - REM - Everybody Hurts
16 - Fatboy Slim - Praise You
17 - Queen - Bohemian Rhapsody
18 - Madonna - Justify My Love
19 - Red Hot Chili Peppers - Californication
20 - A-Ha - Take On Me


Korábban:
A Thriller a klip-öröklista élén

Fórum:
A Világ 10 Legjobb Videoklippje

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Fatboy Slim albumaival