Harry Potter 5: még sokat kell várni rá

Vágólapra másolva!
A Harry Potter rajongóknak feltehetőleg 2003 őszéig kell várniuk, hogy a varázslófiú ötödik tanoncévéről szóló kötetet a kezükbe vehessék.
Vágólapra másolva!

A Harry Potter rajongóknak 2003-ig kell várniuk, hogy a varázslófiú ötödik tanoncévéről szóló kötetet a kezükbe vehessék.

A skót írónő szóvivője elismerte, a Harry Potter és a Főnix rendje csak 2003-ban jelenhet meg. "Nincs határidő a befejezésre, nem is volt soha. Rowling nincs írói válságban, és jelen pillanatban is a könyv befejezésén munkálkodik," - mondta a képviselő.

A kiadó szerint a amint kezükben lesz a kézirat, azonnal kihirdetik a megjelenés időpontját. A kiadó honlapján az áll, a legmegfelelőbb időpontnak 2003 kora őszét tartanák.

A könyv körüli hatalmas kiadói felhajtás nem meglepő, a könyvet már most ezrek keresik naponta a könyvesboltokban, mint azt a felmérések mutatják. Az előző kötetek ugyanis rendre júliusban jelentek meg.

Az első kötet, a Harry Potter és a bölcsek köve 1997-ben látott napvilágot, azóta évente egy új történet követte. Rowling összesen hét kötetet ígért, minden évről egyet, amit az ifjú Harry a Hogwartban tölt.