Neten az utolsó Nirvana dal

Vágólapra másolva!
Meglepő fordulatot vett az utolsó, Kurt Cobain által rögzített dal körül hónapok óta folyó jogi hercehurca.  Egy ismeretlen rajongó több apró részletet mindenki számára elérhetővé tett az interneten keresztül.
Vágólapra másolva!

A You Know You're Right néhány hónapja már a híradásokba került, amikor egy seattle-i bíróság megtiltotta, hogy a Nirvana két még élő tagja, Krist Novoselic és Dave Grohl kiadják néhai együttesük utolsó dalát, amelyen ők valójában nem is játszottak. A bíróság kimondta, a jogtulajdonos ebben az esetben Cobain botrányhős özvegye, Courtney Love, az ő beleegyezése nélkül pedig tilos a számot publikálni.

Az utolsó Nirvana album, az In Utero megjelenése után, 2002 januárjában a seattle-i Bob Lang stúdióban rögzített dalról mindenki szuperlatívuszokban beszél, akinek volt szerencséje azt teljes egészében hallgatni. Love menedzsere, James Barber szerint a You Know You're Right 'potenciális sláger, amely mind kereskedelmileg, mind művészileg hatalmas érték, legalább 15 millió példányt lehetne belőle eladni világszerte'.

A négy részlet nyilvánosságra kerülése után természetesen azonnal beindult a Cobain örökségét őrző, Love által felügyelt jogi gépezet. Az ügyvédek már felvették a kapcsolatot a spanyol rajongóval, és fenyegető hangú nyilatkozatot tettek közzé, amely szigorú büntetést helyez kilátásba mindazok számára, akik akár egyetlen további másodpercet is nyilvánosságra hoznak Kurt Cobain hattyúdalából. Azt csak akkor hallhatják a rajongók, amikor Courtney Love-nak kedve lesz hozzá.

Nem hiányzik otthonról?
Nirvana - In Utero