Erőszaktevő drogot reklámoz a Prodigy

Vágólapra másolva!
A Baby's Got A Tempert az összes jelentős brit rádióadó feketelistára helyezte, mivel az a Rohypnol nevű gyógyszert népszerűsíti. A készítményt az angolszász sajtó "erőszaktevő drogként" emlegeti, mivel azt számos esetben használták nemi erőszak elkövetői áldozatuk cselekvésképtelenné tételére.
Vágólapra másolva!

A hivatalosan július elején megjelenő dalt napközben egyetlen jelentős brit rádióadó sem játszhatja majd. Ennek ellenére valószínűsíthető, hogy csakúgy, mint a rádiókból szintén kitiltott és csak éjszakai tévéadásokban vetített Smack My Bitch Up, ez is rendkívül sikeres lesz. A Prodigynek ugyanis a negatív reklám is jól jön.

A Baby's Got A Temper öt éve az első anyag, ami a Prodigytől napvilágot lát. A szöveget Keith Flint írta, az inkriminált sorok pedig a következők: "We love Rohypnol/She got Rohypnol/We take Rohypnol/Just forget it all" azaz "Imádjuk a Rohypnolt/Ő is szedett Rohypnolt/Mi is szedünk Rohypnolt/Elfelejtjük, ami volt." A dal egy pontján pedig Flint egyszerűen csak azt kántálja: Rohypnol! Rohypnol! Rohypnol!".

A Rohypnol fantázianév a Flunitrazepam nevű hatóanyagot takarja. A szer izomrelaxáns és egyes esetekben amnéziát is okoz. Az "erőszaktevő drog" nevet azzal érdemelte ki, hogy piacra dobása óta gyakran használták fel arra, hogy lehetetlenné tegyék a nemi erőszak elleni védekezést. Az áldozat általában alkohollal keverve kapta meg a szert egy randevún.

Az NME-nek nyilatkozva Keith Flint elmondta: a szövegnek semmi köze az "erőszaktevő droghoz". Szerinte a szám azokról szól, akik szórakozni indulván mindenféle tudatmódosítókat szednek.

Korábban:
Együtt a britek két Liamje
Prodigy: a nagy visszatérés

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
a Prodigy albumaival!