Love: legalább száz kiadatlan Nirvana-számom van

Vágólapra másolva!
A több mint százhúsz órányi kiadatlan anyagot Kurt Cobain özvegye a rock 'n' roll Szent Gráljaként emlegeti. A gyűjteményben állítólag több, változtatás nélkül is kiadható szám is van.
Vágólapra másolva!

Lassan szappanoperává terebélyesedik a Nirvana-dalok kiadási jogaiért folyó csatározás története. A legújabb epizód: Courtney Love kijelentette: több mint száz eddig kiadatlan Nirvana-szám szalagjai vannak a birtokában, ezek némelyike igazi sikervárományos, és a Nirvana egykori tagjainak semmi közük hozzá.

Love férje, Kurt Cobain halála óta gyakorlatilag folyamatosan harcban áll a Nirvana két élő tagjával, Dave Grohllal és Krist Novoselickel. A konfliktus alapja, hogy szerinte egyedül ő gyakorolhatja a jogokat az együttes összes anyaga felett, hiszen a Nirvana másik két tagja mindössze hátteret szolgáltatott férje művészetéhez. Ezzel a megállapítással pedig Grohl és Novoselic értelemszerűen nem igazán ért egyet.

Courtney szerint a gyűjtemény, amit egyszerűen csak a rock 'n' roll Szent Gráljaként emleget, szintén kizárólag az ő tulajdona.

A Hole volt énekesnője szerint az anyag nem minden száma van teljesen készen, de úgy gondolja, öt és nyolc között van azon akusztikus dalok száma, amelyek jelenlegi formájukban is megállnák helyüket.

"Ezeken a szalagokon rajt van minden, a sz..os kis kollázsoktól kezdve a lélegzetelállítóan jó, igazán ütős akusztikus számokig. A dalok jórészt otthon születtek, úgyhogy nekem demo formájában megvan minden, amit valaha is kiadtak, azok a nóták is, amiket Pattyvel és Erickel (egykori Hole-tagok) vettek fel, még az is amit a kib…ott heroin dealerrel játszott" - nyilatkozta Love.


Korábban:
Neten az utolsó Nirvana-dal
Kiadatlan Cobain-dal került elő
Kiadják Cobain naplóját

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
a Nirvana albumaival!