Bizonytalan a Massive Attack jövője

Az NME értesülései szerint az Massive Attack megmaradt két tagja pénteken találkozott, hogy "eldöntsék a csapat jövőjét". A megállapítás az együttes honlapján folytatott nyilvános vitára alapul, a megbeszélés eredményei egyelőre ismeretlenek.

A Massive Attack körül az utóbbi időben látszólag minden rendben zajlott. Bár a Mezzanine-t követő új album megjelenését különböző indokokkal többször is elhalasztották - a legutolsó bejelentett időpont ősz eleje -, március elején új számot helyeztek el a honlapon. Az eredetileg a Penge második részének soundtrackjéül szánt dal, az I Against I, mely végül nem került be a filmbe, persze már régóta az együttes tarsolyában lapulhatott.

A továbbra is név nélkül árválkodó albumról a legutolsó információkat szintén a Massive Attack honlapján olvashattuk. Eszerint a Daddy G és Robert '3-D' Del Naja a korongra elkészült 850 (!) számból összesen 12-re már rámondta az áment.

A híreknek ellentmondó indító hozzászólást állítólag 3-D helyezte el az együttes hivatalos oldalán. Mint írja, az elmúlt hat hónapban egyáltalán nem is találkoztak, s igencsak sok tisztázandó ügyük van; "az igazságnak felszínre kell kerülnie, s talán a büszkeségünkből is jócskán fel kellene adnunk."

"Egy album, s különösen egy jó album elkészítése az ember teljes odaadását, idejét, képzeletét követeli meg. Havi egy nap nem teszi meg. Ha ez egy csapat, hát sokkal korrektebbül kell működnie" - olvasható az oldalon.

A Massive Attack szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta az üzenet hitelességét, s az továbbra is elérhető az együttes oldalán.


Korábban:
Letölthető Massive Attack-szám, készülő album
Őszig kell várni az új Massive Attack-albumra

Gyarapítsa CD-gyűjteményét!
Protection - Massive Attack