Az oroszok nem repítik az űrbe az NSync-énekest

Állítása szerint Lance Bass, az 'NSync énekese lett volna a harmadik civil, aki hatalmas összeget kifizetve a csillagokba repülhet. Az oroszok viszont azt mondják, még csak nem is kérte fel őket senki a popsztár utaztatására, nem is szólva a szerződéskötésről.

Lance Bass, az 'NSync énekese még februárban jelentette be terveit, miszerint ő kíván a harmadik civil lenni, aki egy orosz űrrakéta utasaként elhagyhatja a Földet. Azóta az utazás kedvéért még egy szívműtétet is vállalt, s a múlt szerdán át is esett egy vizsgálaton a Csillagvárosban, amin az orvosok alkalmasnak találták az űrutazásra.

Lance és menedzsmentje ezt elégségesnek tartotta ahhoz, hogy bejelentse, a sztárt már hétfőn várják a Csillagvárosban, hogy megkezdje az öt hónapig tartó kiképzést. A CNN megkeresésére az orosz központ szóvivője elmondta: bárkinek joga van átesni egy ilyen vizsgálaton, de ha alkalmasnak is találják, ez még nagyon messze van az űrutazástól.

Bass még fel sem kérte az űrügynökséget az űrbe utaztatásra, s a rakétán a turisták szállítására szánt harmadik hely még mindig szabad, egyelőre az a legvalószínűbb, hogy azt egy hivatásos űrhajós foglalja majd el.

Az első űrturista a kaliforniai Dennis Tito volt, akinek nem kevesebb, mint húszmillió dollárjába került az utazás. A dél-afrikai internetmilliomos Mark Shuttleworth szintén ennyivel lett szegényebb, mikor végül is őt választották a második fizetővendégnek az ISS fedélzetére.

Bass útját egyébként nem ő maga fedezte volna, menedzsmentje több tévécsatornával is megállapodásokat kötött a felkészülés és a kilövés eseményinek közvetítésére.


Korábban:
Steven Tyler is űrutazásra készül
Az NSYNC egyik tagja az űrben

Fórum:
Találkoztam egy sztárral...

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
NSync albumaival!