A KFT a Marson

Vágólapra másolva!
A KFT együttes neve hamarosan felkerül a világűrbe. Márton András, a zenekar dobosa a NASA interneten közzétett felhívására jelentkezett, miszerint egy neveket tartalmazó CD-t visznek fel a Marsra, s az amerikai űrkutatási központ egy diploma kiadásával hitelesítette, hogy elfogadták a magyar zenekar nevezését.
Vágólapra másolva!

A NASA ajánlatára bárki jelentkezhetett. A kiválasztás szempontjai pedig ugyan nem ismeretesek, de az űrkutatási központ egy dokumentum kiadásával egyértelművé tette: a magyar KFT zenekar nevét felteszik arra a CD-re, amelyet 2003-ban a Marsra induló űrexpedíció visz magával. Az asztronauták a víz létezésére keresnek majd bizonyítékot a távoli bolygón, s mivel a kompakt lemez egyfajta adatátviteli eszköz, az utaztatásra szánt CD - ha léteznek élőlények, másfajta civilizációk - talán megfejthetővé válik számukra is.

Márton András a Magyar Hírlapnak elmondta, egy ismerőse mesélte neki, hogy az ő nevét is elfogadták erre a listára. Ezután tett ő is egy kísérletet, és szerencsével járt.

Egyébként a KFT tagjai erősen kötődnek a transzcendens világhoz és az asztrológiához. Már több mint tíz éve készítettek egy lemezt Ég és Föld címmel, amelyben a dalok egy-egy bolygóhoz kötődtek. Ez a lemez most CD-n is megjelenik. Érdekessége, hogy borítóját Erdős Péter, a Hungaroton akkori főnöke betiltotta, mondván, a kékre befestett lány nem ronthatja az ifjúság ízlését. Pedig a képet az a Molnár Antal készítette, aki azóta Párizsban él, és Anton Molnar néven világhírű lett. Rockenbauer Zoltán, amikor még miniszterként részt vett kiállítása megnyitóján, a XX. század egyik legjelentősebb magyar képzőművészének nevezte.

Márton hozzátette, a KFT az eredeti felállásban (Laár András, Bornai Tibor, ifj. Lengyelfi Miklós és Márton András) jelenleg új dalokat is készít, hogy jövő tavaszra ebből is lemez lehessen.

Korábban:
KFT: "Régivé vagyunk alakulva"

Hallgassa meg otthon!
KFT: Ég és Föld