A Nemzeti Filharmonikusok idén három egymást követő júliusi hétvégén - 13-án, 20-án és 27-én - rendezik meg hagyományos martonvásári Beethoven-estjeiket a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének festői szépségű parkjában.

A híres D-dúr hegedűverseny Kelemen Barnabással és zongoraátirata Rohmann Imrével, három szimfónia, egy mise, egy nyitány és egy hangversenyária - ez a sorozat mostani kínálata. A hangversenyek este 7 órakor kezdődnek, ám a szervezők ajánlata szerint érdemes már hamarabb odaérni (a távolság Budapesttől mindössze 30 kilométer), hogy jusson idő a parkban egy romantikus sétára vagy egy látogatásra a Brunszvik-kastély földszintjén berendezett Beethoven Emlékmúzeumban.

Az első koncertet vendégként Vashegyi György vezényli, a másodikat a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, Kocsis Zoltán, a harmadikat a Nemzeti Énekkar karigazgatója, Antal Mátyás dirigálja. Ez utóbbi egyúttal a sorozat záró koncertje, melynek külön érdekessége, hogy az estén két Beethoven-szimfónia is felcsendül - az első és az ötödik -, melyeket a Korondi Anna közreműködésével megszólaló, Ah, perfido kezdetű hangversenyária választ el egymástól.